3 float sloupce: nahradit 1 DIV jiným řešením – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

3 float sloupce: nahradit 1 DIV jiným řešením – CSS – Fórum – Programujte.com3 float sloupce: nahradit 1 DIV jiným řešením – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr Fojtík0
Věrný člen
27. 5. 2007   #1
-
0
-

Do prostředního FLOAT sloupce jsem musel umístit DIV #resize s obsahem (bez něj by layout přestal fungovat).
Potřeboval bych najít nějaký způsob, jak se té hrůzy zbavit.
Díky za každý nápad.

Zajímalo by mě, jestli i Opera stránku zobrazí správně !

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<!-- Funkčnost ověřena v IE7 a FF2 -->
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=windows-1250" >
<title>Trojsloupcový layout s patičkou</title>
<style type="text/css">
html, body { height: 100%; padding: 0; margin: 0; overflow: auto }
b { display:block; text-align:center; font-size: 125%; line-height: 180%;}

#obal_ABCrP
{
width: 100%;
min-height: 100%;
_height: 100%; /* IE */
position: relative;
background: #ccc; letter-spacing: .12ex;
}
#ABCrP {
min-width:666px;
overflow: hidden;
padding-bottom: 4em;
}
#reserved { clear: both; float: left }

#P_paticka {
position: absolute;
width: 100%;
bottom: 0;
left: 0;
}

#obal_A { float: left; padding: 0 222px }
#obal_B { float: left ; margin: 0 0 0 -100% ; width: 222px }
#obal_C { float: right; margin: 0 0 0 -222px; width: 222px; }

#A_stred { padding: 1ex ; color: white; background: black }
#B_levy { padding: 1ex ; color: blue }
#C_pravy { padding: 1ex ; color: red }
#P_paticka {height: 4em ; color: #555 }

#resize { overflow: hidden; height:1px; font: 8px Arial }
</style>
</head>
<body>
<div id="obal_ABCrP">
<div id="ABCrP">
<div id="obal_A">
<div id="A_stred">
<b> A = střední </b>
BEGINUM dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Morbi vitae mi luctus enim convallis
ENDUS.
</div>

<div id="resize">
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
</div>

</div>
<div id="obal_B">
<div id="B_levy">
<b> B = levý </b>
BEGINUM dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congue. Sed eget turpis.
Donec tempor mauris in ligula. Suspendisse ac dolor
ENDUS.
</div>
</div>
<div id="obal_C">
<div id="C_pravy">
<b> C = pravý </b>
BEGINUM dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congue. Sed eget turpis.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congue. Sed eget turpis.
Donec tempor mauris in ligula. Suspendisse ac dolor.
Morbi vitae mi luctus enim convallis ENDUS.
</div>
</div>
<div id="reserve">
</div>
<div id="P_paticka">
<hr /><b> P = patička </b>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
27. 5. 2007   #2
-
0
-

Nejako mi uniká rozdiel toho layoutu s tým DIVom a bez neho!? A čo vlastne chceš nakoniec docieliť?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr Fojtík0
Věrný člen
28. 5. 2007   #3
-
0
-

Chci docílit ( a v IE7 a Firefox to funguje ), že obsah stránky zabírá přesně šířku okna (v kódu je řešena i výška stránky,patička atd. - s touto záležitostí však nesouvisí).
Když měníš velikost okna prohlížeče = zužuješ/rozšiřuješ ,tak se šířka krajních sloupců nemění, přizpůsobuje se prostřední sloupec.

Asi by bylo nejlepší kdyby sis kompletní kód otestoval (měnit velikost okna, klidně i písma -> bezchybné).
Potom ten DIV (zdánlivě zbytečný) vymaž a uvidíš sám, jak se pokazí formátování krajních sloupců
(jejich obsah začne "utíkat" doprava/doleva z vymezeného prostoru, protože šířka prostředního sloupce se přestane správně chovat).

Já jsem k tomuto způsobu kdy vnořený blok nastavuje šířku svému obalu dospěl po řadě pokusů
a tohle řešení považuju za provizorní a hlavně ilustrativní => t.j. že to JDE.
Na webu jsem se s ním nikdy nesetkal ....takže doufám, že to půjde jinak = lépe a čistěji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr Fojtík0
Věrný člen
29. 5. 2007   #4
-
0
-

Našel jsem použitelný způsob (navíc přeformátování probíhá naprosto plynule):

#resize { display: table-cell; width:1111px}

<div id="resize"></div>

Bohužel má jeho použitelnost hranice (v IE zatím není podporován).
Hledejmež dále.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 5. 2007   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Petr Fojtík0
Věrný člen
19. 6. 2007   #6
-
0
-

Tušil jsem že to půjde, stačí dodat prázdný obrázek o rozměru 800x1px.
Běží to nejen v nejnovějších IE,FF a Opeře; bez úprav možno použít i IE6:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<!-- Funkčnost ověřena IE7,FF2,Opera9.2 (v IE6 bez strict) -->
<html><head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=RTF-8" >
<style type="text/css">
b { display:block; text-align:center; font-size: 125%; line-height: 180%;}
body { min-width: 666px; background: #ccc; letter-spacing: .12ex }

.filler { visibility:hidden; overflow: hidden; width:100%}

#obal_A { float: left; padding: 0 222px }
#obal_B { float: left ; margin: 0 0 0 -100% ; width: 222px }
#obal_C { float: right; margin: 0 0 0 -222px; width: 222px; }

#A_stred { padding: 1ex ; color: white; background: black }
#B_levy { padding: 1ex ; color: blue }
#C_pravy { padding: 1ex ; color: red }
</style>
</head>
<body>

<div id="obal_A">
<div id="A_stred">
<b> A = střední </b>
BEGINUM dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Morbi vitae mi luctus enim convallis
ENDUS.
</div>
<img src="resize_800x1px.gif" class="filler" />
</div>

<div id="obal_B">
<div id="B_levy">
<b> B = levý </b>
BEGINUM dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congue. Sed eget turpis.
Donec tempor mauris in ligula. Suspendisse ac dolor
ENDUS.
</div>
</div>

<div id="obal_C">
<div id="C_pravy">
<b> C = pravý </b>
BEGINUM dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congue. Sed eget turpis.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
Duis at felis a erat lobortis congue. Sed eget turpis.
Donec tempor mauris in ligula. Suspendisse ac dolor.
Morbi vitae mi luctus enim convallis ENDUS.
</div>
</div>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý