Zlozitejsi program – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zlozitejsi program – Python – Fórum – Programujte.comZlozitejsi program – Python – Fórum – Programujte.com

 

Eidam6550
Newbie
31. 5. 2007   #1
-
0
-

ahoj.

Tak mam za sebou prvych 18 lekcii Pyhton kurzu =)
OOP je celkom srandovny sposob programovania, taky "elegantnejsi" =)

rozmyslam, ze spravim program na nahodny vyber obrazku, ktory bude potom vsadeny ako wallpaper.

ako tak nad tym rozmyslam, budem k tomu potrebovat pravdepodobne nejake systemove volania - a tu je moja otazka. Ktore budem potrebovat? Ako ich pouzit? Popripade by ste mi mohli poslat nejaky link ktory by blizsie rozoberal tuto tematiku?

Dakujem =)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*Chuck Norris napočítal do nekonečna. Dvakrát! :D
geon0
Grafoman
31. 5. 2007   #2
-
0
-

hledej "python ctypes wallpaper"
jestli jsem to dobře pochopil, tak to zatím jde jen s bmp (což není v pythonu/pil vytvořit z čehokoliv) a jen pro aktuální sezení.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Eidam6550
Newbie
31. 5. 2007   #3
-
0
-

sakra =(

nieco ako Google Screensaver, len tie obrazky vklada ako wallpapery... menili by sa podla uzivatelskeho nastavenia (tyzden, mesiac, rok)...

ale diky, daco skusim :)

//edit: no stiahol som si ctypes modul, ale pri prvom pokuse vyhodi hlasku, ze ctypes nema modul windll. ked som to robil druhym sposobom (def setWallpaper(bmp)), nedalo sa mi naimportovat win32api.

co robim zle? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*Chuck Norris napočítal do nekonečna. Dvakrát! :D
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Program — založil Jan Burant

Program — založil juraj

Program — založil ukulele

C# program — založil xpiii

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý