Chybějící procedura – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chybějící procedura – Delphi – Fórum – Programujte.comChybějící procedura – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ulu_Mulu
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 6. 2007   #1
-
0
-

Předem se omlouvám že tady zabírám se svým kódem tolik místa a určitě tady je víc věcí než je třeba, ale nechtěl jsem, aby snad něco víc bylo vypuštěný.Samotný program je ještě delší. Tak ještě jednou pardon, ale dělal jsem ten program už dýl a mám tam vypuštěnou proceduru pis a nemůžu za boha přijít na to, co tam mělo být. Už tenkrát mi ten program dělal problémy. Nevěděli byste, jaké náležitosti by měla mít procedura pis?? Děkuju za radu a omlouvám se za mojí neschopnost.

CONST p1=500000; delkaradku=80;

TYPE prvek=integer;
pole=array[0..p1] of prvek;

var
Form1: TForm1; B:pole; pc:integer;

implementation
PROCEDURE BUBBLESORT(var a:array of prvek;n:integer);
var i,j:integer;
x:prvek;
begin for i:=1 to n-1 do
for j:=1 to n-i do
if a[j]>a[j+1] then begin x:=a[j]; a[j]:=a[j+1]; a[j+1]:=x end
end; {bubblesort}

PROCEDURE VYTVORRAND(var a:array of prvek;n:integer);
var i:integer;
begin randomize; for i:=1 to n do a[i]:=random(2*n)+1 ;
end;

procedure pis(var a:string);
begin
writeln(a)
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
pc:=spinedit1.value;
vytvorrand(b,pc); listbox1.items.clear; listbox2.items.clear;
pis(b,pc,listbox1);
case radiogroup1.ItemIndex of
0 : bubblesort(b,pc);
end;
pis(b,pc,listbox2)
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Ulu_Mulu
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 6. 2007   #2
-
0
-

Když tam přidám

procedure pis(var a: Array of prvek; n: Integer; List: TListBox);

var
i: Integer;
begin
for i:=0 to n do
List.Items.Add(IntToStr(a[i]));
end;


Tak to seřazuje ale vynechává to z řazení první číslo nebo je pokaždé první číslo rovno nule nevěděl by si s tím někdo rady?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 6. 2007   #3
-
0
-

Celé jsem to nestudoval, ale:



PROCEDURE BUBBLESORT(var a:array of prvek;n:integer);
var i,j:integer;
x:prvek;
begin
for i:=0 to n-1 do // tady jsi zacinal od 1, ale pole indexujes od 0
for j:=0 to n-i do
if a[j]>a[j+1] then begin
x:=a[j];
a[j]:=a[j+1];
a[j+1]:=x;
end;
end; {bubblesort}

A pozor na středníky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Chybějící reference - math.h — založil Šťouchal

Flash kniha - chybejici cd — založil Tukan

Procedura — založil karl

Procedura - proměnné — založil Kristina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý