Css pro tisk v IE – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Css pro tisk v IE – CSS – Fórum – Programujte.comCss pro tisk v IE – CSS – Fórum – Programujte.com

 

snoopy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 6. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,

můžete mně někdo nakopnout v následující věci ?
Ve stylu pro tisk mám použito absolutní pozicování a IE mi na to nějak nebere ohled. Při zobrazení v prohlížeči je to ok, jakmile dám ale náhled tisku (a tentýž styl mám pro medium print) tak mi najednou to absolutní umístění ignoruje. Resp. umístí ho absolutně jakoby ale na poslední stránce vícestránkového náhledu tisku.

Kvůli SEO mám na začátku toku html obsah a ostatní, jako zahlaví, horní menu atd. tedy následuje a je poté umístěno absolutně před vlastní obsah. Funguje to i při tisku v ostatních prohlížečích, jen IE dělá problémy :-(

Liší se nějak možnosti stylování co se týká pozicování elementů pro screen a print ?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
22. 6. 2007   #2
-
0
-

To snoopy: Kde jsi se dozvěděl, že je pro SEO lepší mít hlavičku webu až za obsahem? IMHO je to kravina. Google čte i CSS, aby mohl penalizovat skryté texty, odkazy v patičce, atp. a tedy ví, kde to je umístěno při zobrazení v prohlížeči. Spíš bych řekl, že to naopak penalizuje, protože při zobrazení s vypnutými styly to bude zřejmě dost nepoužitelný web, o to víc při použití hlasové čtečky. Tak to poskládej normálně a nemusíš řešit chyby v IE.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
snoopy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 6. 2007   #3
-
0
-

To Architekt: Typická odpověď. která kritizuje aniž by vůbec měla představu o konkrétním řešení. To že google čte css je jasný, stejně jako že penalizuje skryté texty a spoustu dalších věcí, ale já o skrývání textu nic nepsal. A na zobrazení bez stylů by sis u mých stránek taky nemohl stěžovat.
No vlastně ani nemám chuť na tohle odpovídat ...

Někdo z konstruktivním přístupem ?

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
22. 6. 2007   #4
-
0
-

Mozem do tejto diskusie pridat svoju otazku?

Tiez mam specialnu verziu stranky pre tlac, ale vzdy mi to v hlavicke a v pate vypisuje datum, alebo url a neviem ako to zrusit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
22. 6. 2007   #5
-
0
-

To Smokie: tieto ptakoviny tam pridava browser, a myslim ze iba v jeho nastaveni sa to upravit (ak to podporuje).
To Architekt: Mozes uviest nejaky zdroj, kde si sa dozvedel ze google cita aj css ??? :-))) Neviem ako ty, ale ja v logoch nemam ani jeden request od googla na css subory... BTW, <H1>nazov clanku</h1> na zaciatku a hlavicky, menu nakonci sa pisu prave koli lepsej citatelnosti bez CSS...

To snoopy: Nechap to ako chybu IE, ale ako jeho feature... -- inak povedane -- ak prides na hack ako to obist, tak napis ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Jan Bednařík0
Super člen
22. 6. 2007   #6
-
0
-

To snoopy: Ale já jsem napsal konkrétní řešení, poskládat to standartně, a navíc ho zdůvodnil. Jestli ti to připadá jako kritika, ber ji jako konstruktivní. Pokud to takto nechceš vyřešit, přeji hodně štěstí při hledání jiného řešení, protože si myslím, že na tento bug/feature IE žádný hack nenajdeš. Nebo je tu třetí možnost, vytisknout to tak, jak to máš poskládané ve zdrojáku, tedy obsah a pak hlavičku a menu. Pokud ti nevadí, že je to tak poskládáno bez stylů, v hlasové čtečce, nebo textovém prohlížeči, nemělo by ti vadit, že je to tak poskládáno i na papíře.

To Prog.: Konkrétní zdroj nevím, byl to nějaký článek, blog nebo konference. Ale obrázek si můžeš udělat třeba z toho, že Google vadí skryté texty i pomocí CSS, viz. např. http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66353

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Verze pro tisk-PDF — založil to_jsem_ja

CSS hack pro Operu — založil Kobi

Spatne napsane CSS pro IE ? — založil aTTix

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý