Upload a uložení do databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upload a uložení do databáze – PHP – Fórum – Programujte.comUpload a uložení do databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Ota0
Newbie
25. 4. 2006   #1
-
0
-

Ahoj lidi!
Chtěl bych se zeptat, jak se dá nějak inteligentně uploadovat obrázek na server a zároveň uložit dokaz na něj do databáze.
Díky za odpověď!
O.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Duch
25. 4. 2006   #2
-
0
-

Sice se tady ur?it? povaluje n?vod, nedalo mi to, a upravil jsem sv?j star? skript. P?edpokl?d?m, ?e v?te, jak vytvo?it tabulku, na??tat z n? data, a zn?te sv?j MySQL ??et. :-)



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title>
Titulek
</title>
</head>
<body>
<fieldset>
<legend>
Pridej foto
</legend>
<form name="add" action="<?php echo $_SERVER["REQUEST_URI"] ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr>
<td>
Zadej cestu k obrazku
</td>
<td>
<input type="file" name="fotka">
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Zadej popis obrazku
</td>
<td>
<input type="text" name="popis" size="38">
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">
<input type="submit" value="Vlozit">
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="hidden" name="posta" value="dosla">
</td>
</tr>
</table>
</form>
</fieldset>
<?php
function databaseconnect() { //Zajisti pripojeni
if (@mysql_connect("ADRESA", "UZIVATELSKE JMENO", "HESLO")) {
if (mysql_select_db("NAZEV DATABAZE")) {
return true;
}
else {
return false;
}
}
else {
return false;
}
}

if ($_POST["posta"]) {
if ($_FILES["fotka"]["type"]=="image/jpeg" || $_FILES["fotka"]["type"]=="image/pjpeg" || $_FILES["fotka"]["type"]=="image/gif" || $_FILES["fotka"]["type"]=="image/x-png") {
if (copy($_FILES["fotka"]["tmp_name"], "./foto/{$_FILES["fotka"]["name"]}")) {
$odkaz = "<img src="foto/{$_FILES["fotka"]["name"]}" alt="".$_POST["popis"]."">";
$sgldotaz = "insert into NAZEV_TABULKY (nazev, odkaz) values ("".$_POST["popis"]."", "$odkaz")";
echo "<h3>Prave vlozeny obrazek</h3>";
echo $odkaz;
echo "<br><br><big><b>".$_POST["popis"]."</b></big><br><br>";
echo "Velikost: ".$_FILES["fotka"]["size"]."bajtu <br>";
echo " ".($_FILES["fotka"]["size"]/1024)." Kilobajtu<br>";
if (!(databaseconnect() && mysql_query($sqldotaz))) {
echo "<font color="red">obrazek nahran, ale nepodarilo se ulozit odkaz do databaze</font><br>";
}
}
else {
echo "<font color="red">Nepodarilo se Zkopirovat obrazek</font><br>";
}
}
else {
echo "<font color="red">Vlo?ili jste typ ".$_FILES["fotka"]["type"].",ktery prohlizec nepodporuje</font><br>";
}
}
?>
</body>
</html>

Ten skript je tak kr?tk?, ?e snad nepot?ebuje koment??e.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ota0
Newbie
26. 4. 2006   #3
-
0
-

Díky...vyzkoušim to

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ota0
Newbie
26. 4. 2006   #4
-
0
-

Funguje skvěle...Díky :cigo:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Uložení obrázku do databáze — založil cloudyer

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý