Foreach – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Foreach – PHP – Fórum – Programujte.comForeach – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
25. 7. 2007   #1
-
0
-

Když mám:

<?php echo \"<form action=\\\"script.php\\\" method=\\\"post\\\">

1 <input type=\\\"checkbox\\\" name=\\\"neco[]\\\" value=\\\"1\\\" />
2 <input type=\\\"checkbox\\\" name=\\\"neco[]\\\" value=\\\"2\\\" />
3 <input type=\\\"checkbox\\\" name=\\\"neco[]\\\" value=\\\"3\\\" />
<input type=\\\"submit\\\" value=\\\"Send\\\" />
</form>\\n\";?>

a script.php
<?php

foreach ($neco as $a)
echo $a;
?>


Když zaškrknu 1. 2. 3. tak se mně všechny tři hodnoty vypíšou ale když nezaškrknu nic tak to vyhodí chybu \"Invalid argument supplied for foreach()\" a tak nějak nevím jak se toho zbavit :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
honzac32
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 7. 2007   #2
-
0
-

Prvně to "neco" otestuj, jestli existuje nebo jestli neco obsahuje. Možná bude stačit IsSet($neco), případně Count($neco)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
25. 7. 2007   #3
-
0
-

testovani by pomohlo no



if(is_array($_POST["neco"])){
foreach(...)...
}

nebo jestli chces mit co nejkratsi kod :D tak muzes pouzit tohle


foreach((array)$_POST["neco"] as $ind => $hod) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
26. 7. 2007   #4
-
0
-

Tak na testování jsem použil count a jde to.
Jenže mám ještě jeden problém. Jak udělám že když se mně teda vypíše 1 2 3 tak jak bych udělal aby to vypsalo třeba řádek
já jsem číslo 1 - ta hodnota s inputu
já jsem číslo 2
já jsem číslo 3
:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
26. 7. 2007   #5
-
0
-

if(is_array($_POST["neco"]))

{
foreach($_POST["neco"] as $a)
{
echo "Ja jsem cislo ".$a;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
27. 7. 2007   #6
-
0
-

Dík moc dalaman ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Foreach — založil Marty_SVK

WHILE VE WHILU VE FOREACH — založil row

Cyklus foreach — založil Montezo

Cyklus foreach a while — založil Forest

Problém s funkcí foreach — založil MaraIGI

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý