Problem pri SQL prikaze accesovej databaze... – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem pri SQL prikaze accesovej databaze... – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProblem pri SQL prikaze accesovej databaze... – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Smokie0
Expert
3. 8. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,

mam taky problem.

Mam modul a formular s niekolkmi textboxami, ktorych obsah chcem ulozit do databazy v accesi. Databaza je spojena s programom cez DSN a ODBC

Modul:

Public cn As rdoConnection


Sub main()
Set cn = rdoEnvironments(0).OpenConnection(dsName:="NovaDatabaza", Prompt:=rdDriverNoPrompt)
FormMain.Show
End Sub


Formular:
Private Sub cmdUlozit_Click()

Dim strSQL As String
strSQL = "INSERT INTO Pracovnik "
strSQL = strSQL & "(meno, priezvisko, titul, plat, poznamka) VALUES ("
strSQL = strSQL & "'" & Text1.Text & "', '"
strSQL = strSQL & Text2.Text & "', '"
strSQL = strSQL & Text3.Text & "', '"
strSQL = strSQL & Text4.Text & "', '"
strSQL = strSQL & Text5.Text & "');"
cn.Execute strSQL, rdExecDirect
Unload Me
End Sub


A ked to spustim a skusim nieco ulozit, tak sa objavi chybova hlaska

Run-time Error 40002:

2205: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Data type mismatch in criteria exxpression.

a ked dam debug, tak mi oznaci riadok s cn.Execute.

Kde je chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
3. 8. 2007   #2
-
0
-

Chcem to zmazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat... Problem bol jednoduchy. Do stlpca s ciselnym datovym typom sa zapisovali znaky abecedy...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Sql+php problem pri pripojeni — založil ujo_biker

C# SQL Databáze - INNER JOIN — založil Learnt

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý