Prvá lekcia C# a SharpDevelop – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prvá lekcia C# a SharpDevelop – .NET – Fórum – Programujte.comPrvá lekcia C# a SharpDevelop – .NET – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
5. 8. 2007   #1
-
0
-

Ahojte ako skompilujem uložený súbor v .cs ? Ak ho dám spustiť v SharpDevelop tou zelenou šípkou vypíše chybu:Kompilování samotných souborů není možné, prosím vytvořte projekt! Ako vytvoriť projekt?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
w3q0
Věrný člen
5. 8. 2007   #2
-
0
-

Vytvoril som projekt a nechal tam všetko čo bolo v prvel lekcii. Vypísalo:



Sestavení začalo.
Překládám prvý pokus
Chyba CS2008: No inputs specified
Sestavení úspěšně dokončeno.

A potom mi napísalo:
No inputs specified (CS2008)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
5. 8. 2007   #3
-
0
-

Zdravím, uprav svůj kód podle následujícího ... mělo by to fungovat.



static void Main(string[] args)
{
}


PS: příště zkus trochu hledat a když už se zeptáš, tak uveď svůj zdrojový kód nebo alespoň odkaz na daný článek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
5. 8. 2007   #4
-
0
-

Môj kód vyzerá takto hello.cs:

using System;

public class HelloWorld
{
public static void Main(string[] args)
{
// jednořádkový komentář
/* velmi
dlouhý
komentář */
Console.WriteLine("Hello World! nebo česky Ahoj Světe! :)");
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
5. 8. 2007   #5
-
0
-

V tom případě jsem si zpletl chybovou hlášku ... zkontroluj si, jestli je ten soubor skutečně součástí kompilovanýho projektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
6. 8. 2007   #6
-
0
-

DeaLer píše:#
# V tom případě jsem si zpletl chybovou hlášku ... zkontroluj si, jestli je ten soubor skutečně součástí kompilovanýho projektu.

A to ako?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mephi0
Expert
6. 8. 2007   #7
-
0
-

nemam tvoje IDE ale stale sa vytvara projekt:
file -> new project
console application -> ok

najlepšie je zvoliť čo najchudobnejší projekt (aby tam IDE nepridávalo veci ktore teraz nechceš). Vo visual studiu je to Empty project do ktoreho už len pridaš .cs súbor a tam to napíšeš. Tvoj problem bude zrejme v postupe vytvárania projektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
6. 8. 2007   #8
-
0
-

To mephi: JJ, on má sice vytvořenej projekt, ale soubor s kódem asi není jeho součástí. Klikni pravým na projekt a tam najdeš vložení položky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
gameWriter
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
12. 8. 2007   #9
-
0
-

Nebo kompiluj přes integrovaný frameworkácký překladač :-)

Když první lekce tak z gruntu ono chápat to trochu líp,může být šikovné...

Postup k přeložení consolové aplikace přes příkazový řádek :

Nejprve dej v IDE(integrované vývojové prostředí,prostě ten program,kde píšeš kód,klidně notepad,když na to příjde)
nahoře ve file save as...,tam uvidíš jak se jmenuje ten soubor s kódem (obvykle Main.cs),klidně zvol nové jméno (např. myClass.cs),jde to zjistit i jinak třeba přímo v IDE...
Teď dole na ploše zapni překladač,to se udělá třeba tak,že
ve start\všechny programy vyber Microsoft .NET Framework SDK v2.0/ SDK Command Prompt (možná máš jinou verzi,ale mělo by to tam být taky jen jiný čísla.)
Naběhne console a první řádek je s tvojí verzí frameworku,to je důležté slodovat,pokud tvé IDE třeba SharpDevelop 2.0 používá framework ver 2.0 a ty máš nainsatlované SDK 1.0 (Software Development Kit - vývojářské vybavení) tak nemusí překladač podporovat nějaké specifikace(něco je jinak něco nové,jiné staré...) vyšší verze ve které je zdrojový kód a hlásil by,opravdu zákeřné chyby,ale u tohodle Hello world
to asi nebude vadit.
Pak taky console vypíše aktuální adresář(píše ho vždycky,je moc důležitý to je prostě tam,kde se zrovna hrabeš).
Musíš změnit aktuální adresář console na adresář s tím tvým souborem co chceš překládat.

V console se aktuální adresář mění pomocí příkazu cd\
zadej do konzole cestu k tvému souboru například :
cd\ Documents and Settings\Uživatel\Dokumenty\SharpDevelop Projects\tutorials

RADA: Než to psát ručně prostě to zkopíruj z adresového řádku otevřené složky ve windows okně,jen bez toho c:\
v consoli v napiš cd\ a pravým tlačítkem myši zkopíruj.

Konzole teď vypíše zadaný adresář,nebo chybu pozor zde nepoužívej disk třeba c:\...
Teď,když jsme nastavily překladač do naší složky se zdrojovým kódem,můžemeho přeložit.
My protože používáme elegantní C# Budeme používat C# kompilátor Csc ,kolegové od visual basicu kompilátor Vbc,teda aspoň myslím to zkoušet nebudu...
Takže zadáme do console následující:
Csc Main.cs
Main.cs - je jméno toho tvého souboru,můžeš mýt přece jiné jméno souboru!
Pokud se ti neobjeví žádný error překlad se provede a výsledný exe najdeš v té samé složce jak máš zdrojový kód.

RADA: překladovou formuli Csc Main.cs si napiš do hlavičky zdrojového kódu,dej tam i ten path(ta cesta k tomu souboru)
a odtud pak můžeš pohodlně kopírovat znovu do console,pokud jí teda vypneš,pokud né tak zkus zmáčknout na consoli šipku nahoru,nebo dolu a budou se ti objevovat příkazy z historie a nemusíš nic kopírovat ani psát znova(tuze šikovné).

Navíc bych si na poslední řádek tvého programu v tvém kódu přidal ještě příkaz Console.ReadLine(); aby sis mohl vypis "Hello World! nebo česky Ahoj Světe!" přečíst .
Console.ReadLine() způsobí,že aspoň program čeká až stiskneš Enter,jinak prostě napíše a ukončí se a to bys nestihl přečíst ani ň.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
26. 8. 2007   #10
-
0
-

už som to dlho nečítal, ale prišiel som na to sám, Dealer mal pravdu, keď povedal, že som nemal projekt pripojený k súboru(alebo opačne). Ďakujem, aj keď som na to prišiel ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

SharpDevelop a XNA — založil davidus

Nacitanie .dll v SharpDevelop — založil Johnnny

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý