Jak v linuxu nastavit inetrnet – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak v linuxu nastavit inetrnet – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comJak v linuxu nastavit inetrnet – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Amp
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
10. 8. 2007   #1
-
0
-

Dobry den, mam linux Ubuntu 6.06.1 nic sem tam neměnil...když sem to měl poprvé tak jsem nic nedělal a internet šel..ale ted už nejde.. kde a co nastavit? děkuji za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Zelenáč0
Posthunter
10. 8. 2007   #2
-
0
-

Nejde internet je celkem sirokej pojem.. Mozna neplatis ucty, mozna je spatnej kabel, mozna nemas nastaveny presne to, co chce poskytovatel, nebo Ubuntu nenaslo sitovku....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Amp
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
11. 8. 2007   #3
-
0
-

Tak pro upřesnění...nevím kde mám nastavit IP, bránu, masku podsítě atd. mam Wi-fi připojení, sdílenou IP. Nic jsem neskoušel, jako najit sitovku a tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
11. 8. 2007   #4
-
0
-

no sposobov je vela. Skus najprv v /etc/network/interfaces dopisat nieco taketo pre tvoj ethX:



auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.120
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1


alebo mozes rucne pomocou ifconfig a route..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
11. 8. 2007   #5
-
0
-

A jeste bych doplnil, ze pokud pouzivas DNS server tak jeho adresu zadej do /etc/resolv.conf

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
11. 8. 2007   #6
-
0
-

A pokud mas wi-fi, tak to je trochu problem, nejprve si zjisti zda ti wi-fi funguje spravne, pripadne si na ni stahni ovladace.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
11. 8. 2007   #7
-
0
-

Ak hladas graf. nastavovatka tak (cesky Ubuntu, mam 6.10)
Systém->Správa->Sítě

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Amp
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
15. 8. 2007   #8
-
0
-

ok.. děkuji vyskouším nejprve to od k Systém->Správa->Sítě ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Amp
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
17. 8. 2007   #9
-
0
-

takže jsem to skusil ale nenašel jsem tam nic jineho než nastavení DNS.. a co maska podsitě atd.?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
17. 8. 2007   #10
-
0
-

To Amp: Vedla je take tlacitko ze "vlastnosti", ach jo... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Jak nastavit klávesnici. — založil Benny1181

Jak nastavit router — založil uiii

Jak nastavit focus na form? — založil SeraphCZ

Jak v gimpu nastavit cmyk — založil Janina

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý