Naprosto zpackané setyp.py u py2exe – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Naprosto zpackané setyp.py u py2exe – Python – Fórum – Programujte.comNaprosto zpackané setyp.py u py2exe – Python – Fórum – Programujte.com

 

Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #1
-
0
-

ahojky, já jsem vůbec nepochopil jak se instaluje ten py2exe s nějakými disultisami, naobjasní mi to tu někdo?pls, jsem ůplný začátečník:(
A pak ještě můj nejlepší výtvor, předělaný zdroják z příkladu v pyinstaller:

#!/usr/bin/env python

# Copyright (C) 2005, Giovanni Bajo
# Based on previous work under copyright (c) 1999, 2002 McMillan Enterprises, Inc.
#
# This program is free software; you can redistribute it and/or
# modify it under the terms of the GNU General Public License
# as published by the Free Software Foundation; either version 2
# of the License, or (at your option) any later version.
#
# This program is distributed in the hope that it will be useful,
# but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
# MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the
# GNU General Public License for more details.
#
# You should have received a copy of the GNU General Public License
# along with this program; if not, write to the Free Software
# Foundation, Inc., 51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301, USA
import sys, string, os
if sys.platform[:3] == 'win':
stripopts = ('',)
consoleopts = ('', '--noconsole')
else:
stripopts = ('', '--strip')
consoleopts = ('',)
if string.find(sys.executable, ' ') > -1:
exe = '"%s"' % sys.executable
else:
exe = sys.executable
if sys.platform[:3] == 'win':
spec = "%s Makespec.py %%s %%s %%s %%s %%s --out t%%d vypocet.py" % exe
bld = "%s Build.py t%%d/data.dat" % exe
else:
spec = "%s Makespec.py %%s %%s %%s %%s %%s --out /u/temp/t%%d vypocet.py" % exe
bld = "%s Build.py /u/temp/t%%d/datalin.dat" % exe

i = 0
for bldconfig in ('--onedir', '--onefile'):
for console in consoleopts:
for dbg in ('--debug', ''):
for stripopt in stripopts:
for upxopt in ('', '--upx'):
cmd = spec % (bldconfig, console, dbg, stripopt, upxopt, i)
os.system(cmd)
os.system(bld % i)
if sys.platform[:5] == 'linux':
if bldconfig == '--onedir':
os.system("ln -s /u/temp/t%d/distvypocet/vypocet vypocet%d" % (i,i))
else:
os.system("ln -s /u/temp/t%d/vypocet vypocet%d" % (i,i))
i += 1

samozřejmě v té složce jsou i Makespec.py a Build.py,Config a Configure.py!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #4
-
0
-

Nejdřív si zkompiluj něco lehčího, třeba jenom



print "ahoj"
raw_input()

Pokud jsi to nainstaloval dobře, mělo by to jít.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #5
-
0
-

Blujacker píše:#
# Nejdřív si zkompiluj něco lehčího, třeba jenom#
#

#
#print "ahoj"#
#raw_input()#
#
#
#Pokud jsi to nainstaloval dobře, mělo by to jít.

setup.py --help [cmd1 cmd2 ...]

setup.py --help-commands
setup.py cmd --help

error:nešlo to přečíst

otevřu, a ihned se to zavře
a navíc, jaksi nemám nainstalovaný moduly:
mf, archive, iu, carchive, pprint, time, py_compile, bindepend, tempfile

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #6
-
0
-

tohle?:



SystemExit: usage: setup.py [global_opts] cmd1 [cmd1_opts] [cmd2 [cmd2_opts] ...]
or: setup.py --help [cmd1 cmd2 ...]
or: setup.py --help-commands
or: setup.py cmd --help

error: no commands supplied

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #7
-
0
-

To Blujacker:

Blujacker píše:#
# tohle?:#
#

#
#SystemExit: usage: setup.py [global_opts] cmd1 [cmd1_opts] [cmd2 [cmd2_opts] ...]#
# or: setup.py --help [cmd1 cmd2 ...]#
# or: setup.py --help-commands#
# or: setup.py cmd --help#
##
#error: no commands supplied#
#
#
#

ANO!:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #8
-
0
-

V tom případě nepouštíš setup.py přes příkazovou řádku...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #9
-
0
-

Blujacker píše:#
# V tom případě nepouštíš setup.py přes příkazovou řádku...#
#

spouštím!dám start-spustit-blablabla\setup.py!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #10
-
0
-

Jestliže doopravdy kompiluješ

python setup.py py2exe
tak je chyba asi v instalaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #11
-
0
-

Blujacker píše:#
# Jestliže doopravdy kompiluješ

python setup.py py2exe
tak je chyba asi v instalaci.

takze, chyba v instalaci byla, mel jsem tam jenom setup(console = ["vypocet.py"]) a nic vic,ted tam mam
setup(

version = "1.3",
description = "Test vaší malé násobilky",
name = "Test Malé Násobilky 1.3",

# targets to build
windows = ["window.py"],
console = ["vypocet.py"],
)

ale stejne to nejde!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #12
-
0
-

Nechápeš mě, setup.py má vypadat takto:



from distutils.core import setup
import py2exe
setup(console=[soubor])

a to


python setup.py py2exe
je to co máš zavolat z příkazového řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #13
-
0
-

Blujacker píše:#
# Nechápeš mě, setup.py má vypadat takto:#
#

#
#from distutils.core import setup#
#import py2exe#
#setup(console=[soubor])
#
#a to
#
#python setup.py py2exe
je to co máš zavolat z příkazového řádku

uz jsem to zkousel i pres bat!ale jinak...uz to umim s PyInstalerem,tak uz se nemusis namahat:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Py2exe error — založil to_jsem_ja

Chyba Py2EXE — založil pawlik

Problém s Py2exe — založil kylexy

Py2exe error — založil bortak

Pmw a py2exe — založil pel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý