IE6-bug 3px nemohu odstranit :-( – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

IE6-bug 3px nemohu odstranit  :-( – CSS – Fórum – Programujte.comIE6-bug 3px nemohu odstranit :-( – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petroff0
Věrný člen
22. 8. 2007   #1
-
0
-

Ve všech prohlížečích plave levý sloupec v left-marginu pravého sloupce.
V IE6 způsobí plaváčkův 3px-margin (zasahující do pravého sloupce),
že je obsah v pravém sloupci vytlačen ze své pozice (začne až pod ním).

Zkoušel jsem záporný margin 3px, nastavení height a nic. Nemáte nějaký nápad ?

Tady je stránka zobrazující tento jev (zbavená nepodstatných detailů):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<HTML>
<HEAD>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<TITLE>IE6 BUG</TITLE>
<STYLE>
body { text-align: center } /* <-Centruje */
#inbody { margin: 0 auto; /* <-stránku */
width: 500px; /* šířka stránky: 500 = 200 + 300 */
background: black;
font: bold 18px serif }

#levy { float: left;
width: 200px;
background: #BBB;
}
#pravy { margin-left: 200px;
width: 300px;
background: #888;

}
#levy P { margin: 5px; background: yellow; color: blue }
#pravy P { margin: 5px; background: red; color: white }
#pravy .img { width: 300px; height: 150px; background: red; color: white } /* obrázek 300x150 */
</STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<div id="inbody">
<div id="levy">
<p>LEVÝ SLOUPEC</p>
</div>
<div id="pravy">
<div class="img"> Obrázek 300x150</div>
<p>PRAVÝ SLOUPEC</p>
</div>
</div>
</BODY>
</HTML>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
22. 8. 2007   #2
-
0
-

mrkni sem http://ie-brouci.dero.name/3px-bug.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Petroff0
Věrný člen
22. 8. 2007   #3
-
0
-

Už jsem to našel v knize p.Andyho Budda.
Ta úprava je trojnásobná, takže to mé zkoušení nemělo šanci.
/******* Styly jen pro IE6 - standartní mód *****************/
* html #pravy { margin-left: 0px; height: 1em }
* html #levy { margin-right: -3px }

Jinak Dero to neřeší, na Intervalu taky ne;
tohle je případ řetězového vzniku - opravy - vzniku nové....chyby.
Navíc to řešení je jiné pro standart. a jiné pro kompat. mód ( u QUIRKU se vynechá: margin-left: 0px )

Mám dotaz: proč se mi v quirku nezobrazuje DIV#inbody široký 500px vycentrovaný. Proč je roztažený na celou šířku okna (nerozumím) ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý