Readdir(): 3 is not a valid Directory resource... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Readdir(): 3 is not a valid Directory resource... – PHP – Fórum – Programujte.comReaddir(): 3 is not a valid Directory resource... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

MareX0
Stálý člen
24. 9. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
prosím, mrkněte se na tento kód:

<?php

$handle = opendir("./styles");
while (($file = readdir($handle)) !== false) {
if ($file != "." && $file != ".." && is_dir("./styles/".$file)) {
$styles[] = $file;
if (file_exists("./styles/".$file."/name.txt")) {
$nFile = fopen("./styles/".$file."/name.txt", "r");
$styleName[] = fread($nFile, 1024);
fclose($nFile);
} else {
$styleName[] = $file;
}
$sDir = opendir("./styles/$file");
while (false!==($sFile = readdir($sDir))) {
if ($sFile != "." && $sFile != ".." && EregI(".*\.css$", $sFile)) {
$subStyle[$file] = str_replace(".css", "", $sFile);
}
}
closedir($sDir);
}
closedir($handle);
}
$arrayX = count($styles);
$linkStyles = "";
$scriptStyles = "";
for ($i = 0; $i < $arrayX; $i++) {
$arrayY = count($subStyle[$styles[$i]]);
for ($j = 0; $j < $arrayY; $j++) {
$linkStyles .= "<link rel=\"alternate stylesheet\" href=\"styles/{$styles[$i]}/{$subStyle[$styles[$i]][$j]}.css\" type=\"text/css\" title=\"{$styleName[$i]} ({$subStyle[$styles[$i]][$j]})\" />";
}
}
?>

a řekněte, kde mám na třetím řádku chybu:
while (($file = readdir($handle)) !== false) {

Vypisuje mi to totiž:
Warning: readdir(): 3 is not a valid Directory resource in C:\AppServ\www\TEMP\kulate-rohy\test\generate-js.php on line 3
Vůbec to nechápu, protože jsou řádky 2 a 3 přímo zkopírované z manuálu a navíc mi to vždycky fungovalo. Adresář "./styles" existuje (kdyby ne, tak by vrátila chybu už funkce opendir() - to jsem zkoušel).
Nejdřív jsem myslel, jestli nemám nějakou chybu v instalaci PHP na mém počítači (windows), tak jsem to celé zkopíroval na server, včetně adresáře "styles" samozřejmě a je to to samé!

Díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ench0
Stálý člen
24. 9. 2007   #2
-
0
-

zkus řádek

  closedir($handle);

dát mimo ten cyklus, ve kterém s tím "$handle" pracuješ.. :-)
neboli pichni to o dva řádky níž... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
MareX0
Stálý člen
25. 9. 2007   #3
-
0
-

A to je přesně ono, čumím do toho dvě hodiny a takové blbosti si nevšimnu!
Asi bych bych se měl začít věnovat něčemu jinému - třeba vaření :))

DÍKY!! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ench0
Stálý člen
25. 9. 2007   #4
-
0
-

To MareX:
:-D Vaření je príma relax... A když se ti to povede, tak to potom i chutná.. :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý