#define v cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

#define v cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com#define v cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Merik0
Duch
24. 9. 2007   #1
-
0
-

ted mam jeste jeden problem kdyz udelam tento program tak bych chtel dat nejak studentinatridu do cyklu a chtel bych poradit do jakeho cyklu a jak to tam vlozit diky

#include <stdio.h>
int main ()
{

#define studentinatridu 29


printf("%d",studentinatridu);


return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Zelenáč0
Posthunter
24. 9. 2007   #2
-
0
-

Proč chceš dávat #define do cyklu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
mephi0
Expert
25. 9. 2007   #3
-
0
-

define sa použiva rovnako ako nejaka konštanta



#define POCET 15

for (int i = 0;i<POCET;i++)
{
// ...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Merik0
Duch
25. 9. 2007   #4
-
0
-

diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dargorar
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
26. 9. 2007   #5
-
0
-

To Merik: Jenom bych ti jeste poradil, pokud opravdu #define chces pouzit pro definici nejake konstanty a netrvas na ciste C syntaxi, tak se nyni doporucuje v C++ pro definici konstant toto:

const int studentinatridu 29;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
yaqwsx+9
Posthunter
26. 9. 2007   #6
-
0
-

Opravte me jestli kecam,ale neni #define vec pro preprocesor,a pro praci s daty by se moc nemela pouzivat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Karlik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 9. 2007   #7
-
0
-

To Merik: Jj, Dargorar má pravdu, ono přeci jenom práce s preprocesorem stojí jenom na nahrazování textu a když už něco člověk takhle potřebuje definovat je jednoznačně přehlednější, přesnější využít "verzi s const".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
26. 9. 2007   #8
-
0
-

To yaqwsx: Přesně tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Merik0
Duch
26. 9. 2007   #9
-
0
-

jo tak diky za radu ale ucitelka s programka to chtela pomoci #define

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
26. 9. 2007   #10
-
0
-

trochu hlupe povedať, že sa to nema použivať.
použivalo sa to, použiva a bude sa použivať

nevidim dôvod prečo by sa s tym malo prestať

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Karlik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 9. 2007   #11
-
0
-

Toš, já bych nějaké důvody viděl, sice preprocesor jako "chytrý nahrazovač textu", skutečně nedělá nic víc, než nahrazuje text. Tzn. u obyčejných proměných to není tolik vidět, pomineme-li jednoznačné určení typu, což snad výhoda nesporně je, ale u složitějších konstrukcí zákonitě vzrůstá riziko chyby, jestliže je takové "nahrazení" ve "správném" kontextu. Takže ono, ne úplně pro srandu králíkům jsou v C++ ony známé inline fce či ty konstanty. Samozřejmě, že není tedy úplně nějaký super závažný důvod přestat, přesto to přispívá k přehlednosti a když už se nějakým způsobem "praktiky z C" nahrazují, snad stojí za to se na to mrknout.
Spíš u kolegy ono printf bije do očí a vypadá to, že se učí C, než-li C++, je sice naprostá pravda, že C++ nestojí jenom na objektech, stojí spíš na výkonu ;-), ale <*.h> variantu dnes už není také často vidět. Ale neřešme to, to je jen tak na okraj...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 89 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý