Global - problém – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Global - problém – Python – Fórum – Programujte.comGlobal - problém – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vasek
~ Anonymní uživatel
166 příspěvků
12. 10. 2007   #1
-
0
-

def fce1():

slovo=raw_input("Zadej slovo:")
print len(slovo)

def fce2():
print"",slovo,""

fce1()
fce2()


Při spuštění tohoto skriptu mi Python hlásí tohle:
Traceback (most recent call last):
File "---------------------------(cesta ke souboru)", line 9, in <module>
fce2()
File "------------------------(cesta ke souboru)", line 6, in fce2
print"",slovo,""
NameError: global name 'slovo' is not defined

Problém bude asi v tom, že nemám promnenou s global? Ale jak to udělat?
Děkuji předem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
pin2k0
Stálý člen
12. 10. 2007   #2
-
0
-



#!/usr/bin/env python

import string

def fce1():
global slovo
slovo=raw_input('Zadej slovo: ')
print len(slovo)

def fce2():
print "",slovo,""

fce1()
fce2()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. - Teorie Chaosu -
Arch Linux / Mac OSX Lion
Vasek
~ Anonymní uživatel
166 příspěvků
12. 10. 2007   #3
-
0
-

Thx... ale poprosil bych ještě o vysvětlení - co je to za ten modul string? A co znamená ten komentář #!/usr/bin/env python?

EDIT: Ten komentář /bin/... - to je adresář v linuxu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Fonadius0
Návštěvník
13. 10. 2007   #4
-
0
-

To Vasek: #!/usr/bin/env python se, jestli tuším správně, musí uvádět v každém pythonovském skriptu na linuxu a je to cesta k překladači. modul string obsahuje spoustu užitečných funkcí pro manipulaci s textem, ale moc nechápu proč je tady použitý..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Class a global — založil Martin Halaj

Problem — založil roonill

Problem s LIKE — založil Lordest

Problem s C++ — založil ower

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý