Kodování java Script – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kodování java Script – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKodování java Script – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

John Jewell
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 10. 2007   #1
-
0
-

Hoj všem,

mám problém, stáhl jsem si JavaScript menu, ale když to zařadím do stránky, tak mi v menu místo znaků "áíýřěščščřčř" naběhne "?đ" apodobně. Zkoušel jsem všechny kodování -

1. ISO 8859-2
2. Windows-1250
3. UTF-8

Ale nic, bud je menu v pořádku, nebo naopak, zbytek stránky...
Vkládám to tímto tagem:

 <script type="text/javascript" src="menuscript01/nwrmenu_vod.js"></script>

<script type="text/javascript" src="menuscript01/menu_act.js"></script>


nemám to lřímo vložit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.48.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
24. 10. 2007   #2
-
0
-

Zkus tam vložit celý skript a ne nej cestu k němu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
John Jewell
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 10. 2007   #3
-
0
-

To Nefaritus : To už jsem taky zkoušel, ale výsledek byl stejnej... :( není ještě nějaká možnost nastavit to přímo ve scriptu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.31.–
insider0
Věrný člen
24. 10. 2007   #4
-
0
-

ty kodovani si zkousel kde? :)
v tom kodovani by mel byt ten script = ten externi soubor a samozrejme ve stejnem kodovani pak ta webova stranka

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Petroff0
Věrný člen
26. 10. 2007   #5
-
0
-

Western kódovaní se příliš nehodí pro češtinu.
Texty menu (+ostatní definice) jsou v souboru nwrmenu-xxx.js.
Nejdřív si převeď všechny soubory do vhodného kódování (používám utf-8) , a pak můžeš vkládat diakritiku.
(nejháklivější je IE6 - např. pokud ext.css soubor-který žádnou češtinu neobsahuje - nemá stejné kodování jako xhtml, tak se zhroutí celý layout :smile20: )

Tady je vše v jednom HTML souboru (jen jako ukazka,ze to jde cesky; JSjádro=menu_act.js je lepší připojit )
Jinak ti můžu poslat ZIP s utf scripty (+obrázky+ukázky).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý