Layout – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Layout – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comLayout – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #1
-
0
-

caw chtel jsem se zeptat, kdyz mam skoro celej web sestavenej z <div> je to blby????? diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
p4nther0
Super člen
28. 10. 2007   #2
-
0
-

Co máš sestavený? Web? Vypadlo ti jedno slovíčko :smile5:
Ale pokud myslíš web, tak to ideální není - ale co dneska je :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.47.12.–
Co můžeš odložit na zítra, odlož na pozítří a máš dva dny volna !
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #3
-
0
-

To p4nther : jj diky jsem se preklep

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
28. 10. 2007   #4
-
0
-

Je to tak...dneska je moderní pužívat CSS layouty => divy + CSS styly ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zelenáč0
Posthunter
28. 10. 2007   #5
-
0
-

Ale nikoli stylem

<div class="nadpis">Vitejte</div>

!
Pouze header+menu+stranka+footer = 4 divy - ani o jeden vic :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #6
-
0
-

To Nefaritus : takze??? :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #7
-
0
-

To Zelenáč : takze pozici ''objektu'' atd.. mam urcovat v html??

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
Zelenáč0
Posthunter
28. 10. 2007   #8
-
0
-

Jakeho objektu??? Nechces sem dat rovnou kod? My ti urcite reknem, co je blbe :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #9
-
0
-

To Zelenáč : no jak treba ty urcujes presnou pozici tr.obr. v html neboo css-<div>?? sry vim ze otravuju jsem lama :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
Zelenáč0
Posthunter
28. 10. 2007   #10
-
0
-

Pomoci CSS - co to ale ma spolecneho s DIVem?

Rekneme ze mas stranky:



<body>
<div class="body"> <!-- tenhle div bude drzet ostatni vycentrovane -->
<div class="header"> <!-- hlavicka se stylovym obrazkem -->
<img src="header.jpg" class="header" />
</div>
<div class="page"> <!-- tady budou clanky, texty, obrazky - zkratka vsechno, co se na slusnej web slusi a patri -->
<h1>Ahojky</h1>
<p>Vitam te na me bozske strance</p>

<h2>Tak tohle jsem ja:</h2>
<img src="foto.jpg" />

</div>
<div class="footer"> <!-- a paticka s nejruznejsimi osobnimi udaji a copyrighty ..-->
Copyright © 2007 Ja - ja@ja.cz
</div>
</div>
</body>


Jsou tam pouzity 3 DIVy na takove "zakladni" prvky + 1 DIV na vycentrovani celeho webu...




body{
text-align: center; /* vycentrovani v IE6 */
padding/margin: 0px; /* nikdy si nejsem jisty :-) */
}

div.body{
text-align: right; /* zarovnani textu doleva */
margin: 0px auto; /* vycentrovani v "normalnich" prohlizecich */
width: 770px; /* sirka webu */
border: 1px solid #000000; /* okraj */
}

img{ /* obrazek */
margin: 20px 0px 30px 50px; /* 20 px volno nahore, 30 dole, 50px odsunuti od leveho okraje */
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #11
-
0
-

To Zelenáč :

* {

padding: -1px;
margin: -1px;
text-align: center
}
body {
font: 75% Arial;
/*background-color: #CCcccc;
width: 1000px;
height: 2600px;
}
#pravy {
float: right;
margin: -2px;
padding: 0px;
}
#menu {
float: top;
}
#t_anketa {
position: relative;
float: right;
right: -160px;
top: 20px;
}
#time {
position: relative;
float: right;
right: -270px;
top: 220px;
}
#anketa {
position: relative;
float: right;
right: -425px;
top: 60px;
}
#t_time {
position: relative;
float: right;
right: -550px;
top: 190px;
}

}




a html treba...

 <div id="zahlavi">

<div>
</div>
<img src="zahlavi.jpg" alt="Vítejte na http://elif.wz.cz/">
</div>

<div id="menu">
<div>
</div>

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" border="0" width="1006" height="24">
<param name="movie" value="menu_flash.swf">
<param name="quality" value="High">
<embed src="menu_flash.swf" type="application/x-shockwave-flash" name="obj1" width="1006" height="24"></object>
</div>

<div id="pravy">
<div>
</div>

<img src="pravy.jpg">
</div>

<div id="t_anketa">
<div>
</div>
<h2><font color="yellow">.:ANKETA:.</font></h2>
</div>

<div id="time">

<div>
</div>
<embed src="http://www.site-clocks.com/flash/clocks/digital.swf?hex=52b741" width="130" height="65" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">
</div>

<div id="anketa">
<div>
</div>
<!-- BlueBoard.cz Anketa -->
<iframe width="170" height="116" frameborder="0" scrolling="no" src="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=535903">
<a href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=535903">Anketa</a> od <a href="http://blueboard.cz/">BlueBoard.cz</a>
</iframe>

<!-- BlueBoard.cz Anketa KONEC -->
</div>

<div id="t_time">
<div>
</div>
<h2><font color="yellow">.:TIME:.</font></h2>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #12
-
0
-

To Zelenáč : co myslis??? na tenhle kod -nahore-

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
Zelenáč0
Posthunter
28. 10. 2007   #13
-
0
-

Moc si to nedokazu predstavit - nemas to uz nekde "aplikovane"? Jinak - je tam hromada prazdnych DIVu.. Proc? Dal rozhodne dej pryc ten osklivej tag FONT a nastyluj to. Menu ve flashi? To urcite neni dobry napad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
darkerboy0
Newbie
28. 10. 2007   #14
-
0
-

To Zelenáč : tak ja to hodim na web a kouknes se ale je to jen uvod a jeste nedodelanej

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.34.–
Khamos0
Newbie
19. 11. 2007   #15
-
0
-

Dneska se weby jedině dělají v DIVech... oproti dříve používaným tabulkách je tento layout vytvořený pomocí DIVů a CSS pozicování mnohem rychlejší, a i zdroják je hezčí ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.65.–
Janina0
Návštěvník
28. 11. 2007   #16
-
0
-

Khamos napsal:
Dneska se weby jedině dělají v DIVech... oproti dříve používaným tabulkách je tento layout vytvořený pomocí DIVů a CSS pozicování mnohem rychlejší, a i zdroják je hezčí ;-)



Fakt jsou divy rychlejší než tabulky? :) Někdy mi přijde, že je to stejný :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.0.–
29. 11. 2007   #17
-
0
-

To Janina : Ono je to stejný..Jenom se tabulky zobrazí až po načtení veškerého obsahu tabulky ;)...divy a jejich obsah se zobrazují postupně s načítáním.

To darkerboy : Blokovej element DIV bys měl použít pouze pro základní rozložení stránek (globální obal, header, main, leftbar, footer,..). Pro ostatní využij dalších možností HTML a CSS. Tedy SPAN, Headers (h1,..) a hlavně P (odstavců). Taky jukni na kaskádování, protože né kvůli každé blbosti musíš vytvářet nový styl ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
tom*p0
Stálý člen
29. 11. 2007   #18
-
0
-

Pouze header+menu+stranka+footer = 4 divy - ani o jeden vic :-)


Na portálu Programujte.com je divů plno a nikomu to nevadí. Jen jeden článek je složený minimálně ze 4 divů a to nemluvím o zbytku stránky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
29. 11. 2007   #19
-
0
-

tom*p napsal:

Pouze header+menu+stranka+footer = 4 divy - ani o jeden vic :-)


Na portálu Programujte.com je divů plno a nikomu to nevadí. Jen jeden článek je složený minimálně ze 4 divů a to nemluvím o zbytku stránky...



Jak jsem psal:

Blokovej element DIV bys měl použít pouze pro základní rozložení stránek (globální obal, header, main, leftbar, footer,..).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
pawlik0
Grafoman
29. 11. 2007   #20
-
0
-

Jak psal Zelenáč, proč tam jsou prázdný DIVy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Layout — založil Honza

Layout — založil Nicolas

3 layout — založil Steeta

Layout v css — založil Marek

Chybný layout? — založil Zeleny_Muzik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý