Získání indexu elementu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Získání indexu elementu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZískání indexu elementu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Gibon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
30. 10. 2007   #1
-
0
-

Zdravím... nevíte někdo jak získat index "mnou urceneho prvku" v poli elements???
(samozrejme ve formu)
priklad:



<input type="text" name="jmeno" onkeyup="funkce(this);">

a takových podobných inputů mam na stránce celkem dost... potřebuji zjistit číslo indexu danného prvku v poli elements[index]


<script>
function funkce(obj) {
//a ted chci neco jako:
var dalsiIndex = obj.index + 1;
}

poradí někdo???:-)


jo a UTFG jsem zkoušel;-) nic kloudnýho mi nevyhodil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.70.–
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
30. 10. 2007   #2
-
0
-

Myslim ze existuje nejaka metoda Array.prototype.indexOf, skus sa opytat fg,... Ak nie tak banalne prechadzaj to pole a porovnavaj jednotlive polozky:

function get_index(arr, object)

{
for(var i=0; i<arr.length;i++) if (arr[i]===object) return i;
return false;
}

var dalsiIndex = get_index(elements,obj);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Gibon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
31. 10. 2007   #3
-
0
-

dekuji veleuctive:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Výpis indexů pole — založil K4BlOs

Ako ukladat do 2x INDEXU — založil marioff

Pořadí elementů — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý