Dynamicke 2D pole - vraceni do main – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dynamicke 2D pole - vraceni do main – C / C++ – Fórum – Programujte.comDynamicke 2D pole - vraceni do main – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tominekk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravicko. Dejme tomu, ze mam takovy progarm:



#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
#define RADKU 3
#define DELKA 10

dat_typ fce(void) {
char **pole_char;
pole_char = (char **) malloc(RADKU * sizeof(char *));
for (unsigned int i = 0; i < RADKU; i++) {
pole_char[i] = (char *) malloc(DELKA * sizeof(char));
}
strcpy(pole_char[0], "AHOJ");
strcpy(pole_char[1], "svete");

return ????
}

int main(void)
{
fce();
printf("%s %s", pole_char[0], pole_char[1]); //chci aby se vypsalo AHOJ svete
free(???);
}


Ve funkci fce vytvorim dynamicke 2D pole, do ktereho nasledne ulozim nejake hodnoty. Fce skonci a ja chci v mainu tyto hodnoty vypsat a nasledne pamet uvolnit. Bohuzel nedovedu vratit ukazatele na pole do mainu a pri vsech pokusech co jsem zkusil dostanu "Segmentation fault" :-).

Zna nekdo reseni ja program opravit aby to fungovalo? Dik vsem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.116.–
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
1. 11. 2007   #2
-
0
-

vratis adresu prvniho prvku toho ukazatele, tedy pole_char; funkce bude typu char**.
potom budes mit v hlav.programu char ** pole_char kerymu priradis navratovou hodnotu ty funkce a melo by ti to fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
tominekk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 11. 2007   #3
-
0
-

Diky moc - jsem trubka. Tohle jsem uz zkousel, ale mel jsem chybu nekde jinde a myslel jsem si ze je chyba v tomto. Ale diky moc. Treba to pomuze i nekomu dalsimu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Vrácení pole — založil Janek

Dynamicke pole — založil george6565

Dynamicke pole — založil Earl Cash

Ne/dynamicke pole — založil cecilconrad

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý