Program - hodiny a minuty – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program - hodiny a minuty – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram - hodiny a minuty – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Dodo0
Newbie
4. 11. 2007   #1
-
0
-

Cawte dostal som taketo zadanie: Napis program, ktory si vyziada hodnotu hodiny a hodnotu minuty. Funkcia main() potom tieto hodnoty preda funkcii typu void, ktora ich vypise v nasledujucom tvare:
Enter the number of hours: 9
Enter the number of minutes: 28
Time: 9:28

Mne sa podarilo splnit iba taketo nieco:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
void vypocet(int);

cout << "Enter the number of hours: ";
int hodiny;
cin >> hodiny;
cout << endl;
cout << "Enter the number of minutes: ";
int minuty;
cin >> minuty;
cout << endl;
vypocet(hodiny);
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

void vypocet(int hodiny)
{
cout << "Time: " << hodiny;
}

No a problem mi robi to ze neviem ako tej mojej funkcii mam pridat hodnotu minuty... Ja som jej dal iba hodnotu hodin ale ako jej mam poslat aj tie minuty to netusim ... pls help PS: je to z knihy mistrovstvi C++ 88 str. priklad 6 diky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.222.–
sn3d0
Věrný člen
5. 11. 2007   #2
-
0
-

to nemyslis vazne? :)



#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
void vypocet(int);

cout << "Enter the number of hours: ";
int hodiny;
cin >> hodiny;
cout << endl;
cout << "Enter the number of minutes: ";
int minuty;
cin >> minuty;
cout << endl;
vypocet(hodiny, minuty);
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

void vypocet(int hodiny, int minuty)
{
cout << "Time: " << hodiny << ":" << minuty << endl;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
mephi0
Expert
5. 11. 2007   #3
-
0
-

aky je rozdiel v prototype funkcie napisanom v main() a pred main() ? som to ešte nikdy tam nevidel

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
yaqwsx+9
Posthunter
5. 11. 2007   #4
-
0
-

To mephi : Zadny........
Jinak dalsi moznosti by bylo napsat funlci,ktera prebira jako argument desetine cislo,ktere vyjadruje pocet hodin

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Jeyekomon0
Stálý člen
5. 11. 2007   #5
-
0
-

To sn3d :
BUdme tolerantni k novackum.. ja (jakozto myska) na tom nejsem o moc lip.
To Dodo :
Jak napsal sn3d, klidne si muzes zavest funkci kolika promennych chces, rekl bych, ze zrovna v mistrovstvi by to melo byt dobre vysvetleno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.31.–
jjk
Dodo0
Newbie
5. 11. 2007   #6
-
0
-

jj diky tam to je fakt super vysvetlovane vsetko hh len ja som to aj skusal pisat ze vypocet(hodiny minuty); ale nikdy som tam nedal tu ciarku nejako som si nato nezmyslel hh... inac aby ten program isiel este v prototype funkcie je treba pridat este jedno int: void vypocet(int, int);

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.222.–
tmi0
Věrný člen
5. 11. 2007   #7
-
0
-

To mephi : rozdil je ve viditelnosti. funkce jejiz prototyp jest deklarovan v tele main je viditelny pouze v ramci main. ovsem muzes ji deklarovat i v dalsich modulech programu a tam bude viditelna tez, protoze jeji implementace je viditelna odevsad

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

Dny, hodiny, minuty — založil Jan Malý

Hodiny — založil CJ

Hodiny — založil delphak

Hodiny — založil AtomicKiller

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý