Ako dostať názov súboru do premennej typu String ? :? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako dostať názov súboru do premennej typu String ? :? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAko dostať názov súboru do premennej typu String ? :? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

26. 5. 2006   #1
-
0
-

Zdarec!

M?m tak? ot?zo?ku. Potreboval by som do progr?mku dosta? n?zov a cestu s?boru s ktor?m sa bude pracova?. Progr?mek by mal z nejak?ho excelovsk?ho file-u ktor? si u??vate? n?jde pomocou tla??tka "Browse" vytiahnu? pod?a zadan?ch parametrov nejak? data a nakop?rova? ich do wordovsk?ho dokumentu. Chcel by som tento progr?mek vlo?i? do wordovsk?ho dokumentu ako macro.
Neviem ak? dial?g pou?i? a ako z?ska? t? cestu od vybran?ho s?boru. :((
D?k za ak?ko?vek n?pady. :?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiří Chytil0
Věrný člen
26. 5. 2006   #2
-
0
-

makra sem nikdy n?jak nepsal ale pokud m?? p??stup ke komponent? commondialog tak je to jasdn? ?e?en?. V des?t? lekci sem o n?m psal

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
31. 10. 2006   #3
-
0
-

Nevím, jestli ti to pomůže: ve Wordu funguje:
strNazev=Activedocument.Name
strCesta=Activedocument.Path

a v excelu by mělo fungovat:

strNazev=ActiveWorkbook.Name
strCesta=ActiveWorkbook.Path

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Matoušek0
Návštěvník
1. 11. 2006   #4
-
0
-

Použij API



Private Declare Function GetOpenFileName Lib "comdlg32.dll" Alias _
"GetOpenFileNameA" (pOpenfilename As OPENFILENAME) As Long

Private Type OPENFILENAME
lStructSize As Long
hwndOwner As Long
lpstrFilter As String
lpstrCustomFilter As String
nMaxCustFilter As Long
nFilterIndex As Long
lpstrFile As String
nMaxFile As Long
lpstrFileTitle As String
nMaxFileTitle As Long
lpstrInitialDir As String
lpstrTitle As String
flags As Long
nFileOffset As Integer
nFileExtension As Integer
lpstrDefExt As String
lCustData As Long
lpfnHook As Long
lpTemplateName As String
End Type

Private Sub cb_save_Click()
Dim OpenFile As OPENFILENAME
Dim lReturn As Long
Dim sFilter As String
OpenFile.lStructSize = Len(OpenFile)
OpenFile.hwndOwner = Me.hwnd
sFilter = "XLS soubory (*.XLSt)" & Chr(0) & "*.XLS" & Chr(0)
OpenFile.lpstrFilter = sFilter
OpenFile.nFilterIndex = 1
OpenFile.lpstrFile = String(257, 0)
OpenFile.nMaxFile = Len(OpenFile.lpstrFile) - 1
OpenFile.lpstrFileTitle = OpenFile.lpstrFile
OpenFile.nMaxFileTitle = OpenFile.nMaxFile
OpenFile.lpstrInitialDir = "C:"
OpenFile.lpstrTitle = "Otevřít soubor"
OpenFile.flags = 0
lReturn = GetOpenFileName(OpenFile)
If lReturn = 0 Then
'stiskl jsem cancel
Else
MsgBox ("Vybraný soubor je:" & Trim(OpenFile.lpstrFile))
End If
End Sub


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2006   #5
-
0
-

to maty:
myslíš, že to makro zkousne i API?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Dušan Matoušek0
Návštěvník
1. 11. 2006   #6
-
0
-

A makro je jako podle tebe co??? Není to náhodou VBA??
A VBA je co??? :)) :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 11. 2006   #7
-
0
-

Já jsem se jen ptal. S makry jsem nikdy nedělal, ani s VBA.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý