AutoExec.bat – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

AutoExec.bat – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.comAutoExec.bat – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
27. 5. 2006   #1
-
0
-

Pokud vim, tak se AutoExec.bat spousti pri startu woken... Muzete mi teda vysvetlit, proc se mi do peti minut nevypne pocitac, kdyz do AutoExec.bat pridam "shutdown -s -t 300" ??? Moc a moc diky za odpovedi.......

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Farundel0
Super člen
27. 5. 2006   #2
-
0
-

Nemůže to být tím, že Windows 98 nic jako shutdown nemají?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
27. 5. 2006   #3
-
0
-

Nejde to ani na XP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
28. 5. 2006   #4
-
0
-

Takova drobnost: spoustz se winXP z autoexec.bat ??? Ja jsem se dival do sveho a kromě jedne naivni aplikace tam nic zapsaneho nevidim - az na PATH = %PATH%;
Tusim, ze nejaky to spousteni se inicializuje v registrech...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
28. 5. 2006   #5
-
0
-

PATH=%PATH% by mela bejt slozka, ve ktere bude prikazovy radek hledat nejprve...to znamena ze nemusite do prikazoveho radku psat

C:WINDOWSCommandping www.seznam.cz

ale staci napsat jen?
ping www.seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
28. 5. 2006   #6
-
0
-

Windows XP zadny soubor jako autoexec.bat nemaji...teda...mit ho muzou, ze? dat ho tam muzes, ale ony s nim nic nesvedou...Windows 98 maji jeste dosovy zaklad, ale Windows XP uz ne...tim padem nejaky autoexec.bat (== dosovy batch file) nema smysl...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
28. 5. 2006   #7
-
0
-

Skuz si na zacatek toho souboru napsat treba

@echo off

a na konec napsat
echo Ahojky !!!

pause


a pri startu te to pozdravi a pocka na stisk klavesy :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
28. 5. 2006   #8
-
0
-

Farundel napsal:

Windows XP zadny soubor jako autoexec.bat nemaji...teda...mit ho muzou, ze? dat ho tam muzes, ale ony s nim nic nesvedou...Windows 98 maji jeste dosovy zaklad, ale Windows XP uz ne...tim padem nejaky autoexec.bat (== dosovy batch file) nema smysl...



vsechny windowsi maji AutoExec.bat a vsechny ho spoustej pri startu?:ehm:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
28. 5. 2006   #9
-
0
-

No tak treba zrovna XPcka u kterych sedim ho nemaj ;o)

Ale to je jedno...ja tu mam windows stejne jenom proto, ze maturuju z officu ve windows, takze se v nich nejak nehrabu a tohle jsem nikdy nezkoumal...po mature pujdou nejspis pryc z disku...takze nic...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
28. 5. 2006   #10
-
0
-

je mozna skrytej...................

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
28. 5. 2006   #11
-
0
-

ale vsichni kamosi s XPckama rikaj ze tam je

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
28. 5. 2006   #12
-
0
-

Zelenáč napsal:
vsechny windowsi maji AutoExec.bat a vsechny ho spoustej pri startu :ehm:

Fakt sorry, ale to neni pravda...XPcka ho proste nemaj...a jestli ho tam das, tak ho podle me budou ignorovat, opravdu se mi to nezda...zkousel jsi v XPckach ten tvuj vyse uvedeny soubor autoexec.bat? A fungoval ti?

XPcka mozna maji neco jako autoexec.nt v adresari system32, ale to neni autoexec.bat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
28. 5. 2006   #13
-
0
-

ja mam 98....ale tri kamosi s xp mi potvrdili ze tam ten soubor je

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
28. 5. 2006   #14
-
0
-

Já tam autoexec.bat taky mám, ale nic v něm není. Byl vytvořen jen nějakým programem, který si ho vytvořil pro sebe a sám se umístil někam do CommonFiles.
Jak už tu někdo napsal, být tam může, ale na spouštění nemusí mít žádný vliv. Jinak já bych se nedržel toho autoexecu a hledal bych radši zápis do registru. Na Builder.cz to myslím bylo.
Pořád mi ale uniká význam toho programu. Někdo ho musí spustit, program mu nastaví vypnutí hned po spuštění, ale přitom dá uživateli 300 sekund na rozmyšlenou, jestli opravdu chce počítač vypnout (nepředpokládám, že by to někdo vyloženě chtěl). V případě, že vypustíme těch 300 sekund, odsoudíme uživatele přinejmenším k obnovení systému - dejme tomu ztráta času cca 10 minut. To už bych radši měnil třeba obrázek pracovní plochy nebo podobné hovadiny...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
28. 5. 2006   #15
-
0
-

Jednak nevidim duvod vypoustet tech 5 minut a jednak de zpracovani toho souboru odmitnout...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
28. 5. 2006   #16
-
0
-

Pokud si pamatuju dobře, tak tenhle problém se řeší ve fóru o C++ a má to být nějaká ta srandička (nevidím jiné využití onoho programu). Potom mi uniká význam možnosti celé vypnutí do 5 minut zrušit, jelikož by se účinky srandičky neprojevily, čímž by celá záležitost vyzněla do trapna. Pokud se má jednat o užitečnou věc (třeba že se počítač sám zapíná, zpracuje nějakou informaci a pak se má vypnout), není nic jednoduššího, než vytvořit dávkový soubor podle návodu v nápovědě k shutdown a umístit jej do adresáře "po spuštění" (čímž jsem taky naznačil způsob, jak rozběhat původní verzi).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
28. 5. 2006   #17
-
0
-

Pokud se dobře pamatuju, tak sem tu diskuzi v C/C++ o te "srandicce" zalozil ja... Pripadalo mi to ovsem mimo tema diskutovat o dosovskym davkovym souboru v C/C++ a proto sem se zeptal tady... A logicky, pokud se mi windowsi vypnou pri startu budu to pokladat za praci najakoho souboru např. ve slozce Po spusteni, zatim co kdyz se vypnou pet minut po startu muzu to davat treba za viny icq nebo necemu takovemu; navic nejsem hajzl a nechavam tam pet minut, aby se tento soubor dal "standartne" smazat... Chci prece jen pobavit sve blizke a kamarady a ne nekomu skodit ?:))?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Shai0
Stálý člen
17. 11. 2006   #18
-
0
-

Takze XP NEMAJI "autoexec.bat" a pokud maji tak je prazdny! "autoexec.bat" je v W98, v XP je misto toho: "win.ini" umistene ve %windir%, sry jestli se pletu -/)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.openservis.cz - Prestashop servis!
Michal Blažek0
Stálý člen
18. 11. 2006   #19
-
0
-

Pokud chceš aby se počítač vypnul za pět minut, tak řešení existuje, ale asi je to trochu krkolomější než autoexec.bat

1. Vyvolej na ploše místní nabídku -> Nový -> Zástupce
2. Do položky umístění napiš:

cmd /c shutdown -s -t 300

3. Zkopíruj tohot zástupce do složky: C:Documents and SettingsmichalNabídka StartProgramyPo spuštění
4. Restartuj PC

Teď by se měl PC po pěti minutách běhu vypnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
bortak
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
19. 11. 2006   #20
-
0
-

mensi uprava staci ulozit do autoexec.bat nakonec

shutdown -s -t 06 preji prijemnou preinstalaci woken :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bortak
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
19. 11. 2006   #21
-
0
-

a jeste dotaz nevim kdo by chtel pocitac vypnout do peti minut mozna tak nejakej cerva?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Shai0
Stálý člen
19. 11. 2006   #22
-
0
-

bortak jezis ty ses buzna ! pises to spatne!
ten kod ma byt:

shutdown -s -f -t 06 -c "bortak je buzna"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.openservis.cz - Prestashop servis!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Ping.bat — založil Anonymní uživatel

Spouštění bat skriptů — založil Taufic

.bat - cesta k souboru — založil Reveance00

Link v .bat súbore — založil dusan0611

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý