Php skript na přihlašování – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php skript na přihlašování – PHP – Fórum – Programujte.comPhp skript na přihlašování – PHP – Fórum – Programujte.com

 

RudeCZ0
Newbie
20. 11. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den,
mohl by mi nekdo prosím říct co mám blbě ???

<?php

session_start();
require 'db.php';
if (isset($_SESSION['prihlasen']) and $_SESSION['prihlasen']==1) {
$user_id = $_SESSION['UserId'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM `uzivatele` WHERE `id` = '$user_id' LIMIT 1");
$count = mysql_num_rows($result);

if ($count == 0):

else: "<strong>Přihlášen</strong>: ".$_SESSION['login'] . " <a href='logout.php?logout=yes'> Odhlásit se</a><br><a href='admin.php'> Admin</a>";
$row = mysql_fetch_array($result);
if ($row["prava"] == 1): "<strong>Přihlášen</strong>: ".$_SESSION['login'] . " <a href='logout.php?logout=yes'> Odhlásit se</a><br><a href='admin.php'> Admin</a>";

endif;
endif;
}
exit;
?>

Kdyz se na to kouknu tak mi to neukazuje zadnou chybu ale i žadnou hlasku mi nezobrazuje nevite čím to je pls???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.239.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
20. 11. 2007   #2
-
0
-

Něco se ti zobrazí jenom pokud máš v $_SESSION uloženy nějaké hodnoty (isset($_SESSION['prihlasen']) and $_SESSION['prihlasen']==1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
RudeCZ0
Newbie
20. 11. 2007   #3
-
0
-

ale nezobrazi se mi prave nic i kdyz prihlasen sem a mam v prava 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.239.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 11. 2007   #4
-
0
-

To RudeCZ : tak to zkus postupně zakomentovávat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
20. 11. 2007   #5
-
0
-

To RudeCZ :
já bych bych nejdříve provedl dotaz na databázi, také záleží jakou metodou data posíláš, poté až by se vybrali nějaká data z databáze tak bych nastavil sesssion prihlášen na hodnotu 1 a pak bych dal např. do souboru block.php kod který by kontroloval jestli jsou session, a pokud by nebyly tak by tak se data nezobrazila

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
RudeCZ0
Newbie
20. 11. 2007   #6
-
0
-

Tyto soubory používám k tomuto scriptu
login.php

<h1>Login</h1>

<form action="login_zpracuj.php" method="post">
<input type="hidden" name="sent" value=""/>
<input type="text" name="jmeno" maxlength="32"/><b>Login</b>
<input type="password" name="heslo" maxlength="32"/><b>Heslo</b>
<input type="submit" name="send" value="Přihlásit!"/>
</form>

login_zpracuj.php
<?php 


session_start();
if(isset($_POST['jmeno'])){
require 'db.php';
$name = $_POST['jmeno'];
$pass = md5($_POST['heslo']);
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM `uzivatele` WHERE `jmeno` = '$name' and `heslo` = '$pass'") or die (mysql_error());

$Vysledek = mysql_fetch_array($query);
$Vysledek['jmeno'];
if($Vysledek['jmeno']){
$_SESSION['prihlasen'] = 1;
$_SESSION['login'] = $Vysledek['jmeno'];
$_SESSION['UserId'] = $Vysledek['id'];
$_SESSION['UserWeb'] = $Vysledek['web'];
$_SESSION['UserMail'] = $Vysledek['mail'];
$_SESSION['Prava'] = $Vysledek['prava'];
$bl="index.php";
header("location: $bl");
}else{
$bl="index.php?page=login&hlaska=6";
header("location: $bl");
}
mysql_free_result($query);
}else{
echo "Zde nic není!";
}

?>

db.php
<?php 

$spojeni = mysql_connect("localhost","root","02041993" ) or die ('Spatne zadane udaje (asi heslo, server nebo jmeno.) v inc/db.php');
mysql_select_db("weby", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v inc/db.php');
mysql_query("SET NAMES utf8");
?>

admin.php
<?php

session_start();
require 'db.php';
if (isset($_SESSION['prihlasen']) and $_SESSION['prihlasen']==1) {
$user_id = $_SESSION['UserId'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM `uzivatele` WHERE `id` = '$user_id' LIMIT 1");
$count = mysql_num_rows($result);

if ($count == 0):"<strong>Přihlášen</strong>: ".$_SESSION['login'] . " <a href='logout.php?logout=yes'> Odhlásit se</a><br><a href='admin.php'> Admin</a>";

else:
$row = mysql_fetch_array($result);
if ($row["prava"] == 1): "<strong>Přihlášen</strong>: ".$_SESSION['login'] . " <a href='logout.php?logout=yes'> Odhlásit se</a><br><a href='admin.php'> Admin</a>";

endif;
endif;
}
exit;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.239.–
RudeCZ0
Newbie
20. 11. 2007   #7
-
0
-

Ví si s tady tím nekdo rady pls nebo nemohl by mi nekdo napsat nejaky jini script ktery by delal to same ???plsplspls

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.239.–
bukaj0
Věrný člen
20. 11. 2007   #8
-
0
-

RudeCZ
Jak radil survik1, zkus postupně zakomentovávat kód. Taky si na začátek každého skriptu dej error_reporting(E_ALL); (nastaví to hlášení jakýchkoli chyb, viz http://php.net/error_reporting). A dělej si var_dumpy (viz http://php.net/var_dump) všeho, co získáváš (jako $_POST, výstupy z databáze).

To, že sem zkopíruješ kód, řekneš, že nefunguje, ale žádnou chybu nehlásí, nestačí. Musíš se taky trochu snažit problém vyřešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
RudeCZ0
Newbie
20. 11. 2007   #9
-
0
-

Thx vsem za rady ale uz sem tu chybu nasel mel sem uplny nesmysl v db.php jak muzete videt

<?php 

$spojeni = mysql_connect("localhost","root","02041993" ) or die ('Spatne zadane udaje (asi heslo, server nebo jmeno.) v inc/db.php');
mysql_select_db("weby", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v inc/db.php');
mysql_query("SET NAMES utf8");
?>

a potom ten admin.php +db.php = total blbost :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.239.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Php skript nonstop aktivita — založil Mishsuli

PHP Skript - rucne menenie obsahu — založil 99matto99

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý