C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ospaly.stanislav0
Návštěvník
9. 12. 2007   #1
-
0
-

Když chci udělat aplikaci, která pojede na všech počítačích a všech OS, je C++ dobrý volba???

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
9. 12. 2007   #2
-
0
-

Je, ale take zalezi na API- jake si vyberes.Teda pokud nehodlas delat konzolovku

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.94.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
9. 12. 2007   #3
-
0
-

To jsem zvědav, co užitečného chceš napsat pomocí standartní knihovny C/C++. Samotný standard toho mnoho neposkytuje, leda, že použiješ nějakou multiplatformní knihovnu(otázkou je, co pro tebe znamená všechny OS a počítače).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
geon0
Grafoman
9. 12. 2007   #4
-
0
-

Dobrá volba je Python + gtk/qt/tkinter ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
sn3d0
Věrný člen
10. 12. 2007   #5
-
0
-

Odpoved znie jednoznacne NIE. Stoji to vela usilia, vela testovania, proste narocna robota. Tak isto dokonca nieje ani jedno aky kompilator pouzijes..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
lukas.pavelek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 12. 2007   #6
-
0
-

Rozhodne bych doporucil JAVA pokud pouzijes swing bude to moderne vyhlizejici aplikace nezavysla na systemu, ale s nutnosti behu JVM

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.76.–
tmi0
Věrný člen
13. 12. 2007   #7
-
0
-

javu nemusim, prijde mi neefektivni (zalezi na tom co programujes, na malejch vecech se to temer neprojevi). pokud pouzijes nejake API tak to podle me neni problem. jak jsem rikal zalezi predevsim na tom co ches programovat, jestli treba hry tak to je celkem jedno, pro ty stejne defaultni systemovy API asi vyuzivat nebudes.

To lukas.pavelek : co znamena ze aplikace je moderne vyhlizejici? jako ze je v peknym okynku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
sn3d0
Věrný člen
13. 12. 2007   #8
-
0
-

tmi napsal:To lukas.pavelek : co znamena ze aplikace je moderne vyhlizejici? jako ze je v peknym okynku?



Znamena to tolko, ze sa tie okienka chovaju tak ako sa maju chovat, ze swing ma celkom premakane layouts.. ze resizing funguje tak ako ma a ze clovek ked spravy resize aplikacie tak sa nezlakne.. proste moderne chovanie GUI aplikacie..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
tmi0
Věrný člen
13. 12. 2007   #9
-
0
-

To sn3d : priznam se ze moznost okynka byti resizovano sice povazuji za vyhodu, ne vsak za prioritu pro tvorbu aplikace. myslim si ze aplikace je plnohodnotna i kdyz se jeji okynko neda resizovat (ackoli zalezi na typu aplikace, ve vyjimkach typu textovy editor to naopak smysl ma)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
13. 12. 2007   #10
-
0
-

ospaly.stanislav

Když chci udělat aplikaci, která pojede na všech počítačích a všech OS, je C++ dobrý volba???

Díky


Možná tě zklamu, ale tak jak jsi to napsal, tak se odpovědět nedá... Upřesni to. Jinak samozřejmě C++ je multiplatforní, ale třeba na mobili to úplně ta nejsvělejší volba neni. Pokud děláš na Linux, Win, mobily, a třeba Pocket PC. Tak C++ rozběhnež všude akorát né vše tak, aby jsi nebyl nucen program editovat. Nakonec si bych dodal, že na Win je nejsnadnější C#(teda jenom pro obsluhu komponent), na linux asi C++, na mobyly asi Java, na Windows mobile těžko říst, viděl jsem jak C#, tak C++. Ovšem v C++ se dá dělat na všechny platformy, ale zase řekni jakej program budeš delat na všechny platformy? Proto si myslim že jazyků je lepší umět víc...
Pokusil jsem se na obecnou otázku obecně odpovědět, snad jsem to nějak tak trefil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.108.–
sn3d0
Věrný člen
13. 12. 2007   #11
-
0
-

tmi napsal:
To sn3d : priznam se ze moznost okynka byti resizovano sice povazuji za vyhodu, ne vsak za prioritu pro tvorbu aplikace. myslim si ze aplikace je plnohodnotna i kdyz se jeji okynko neda resizovat (ackoli zalezi na typu aplikace, ve vyjimkach typu textovy editor to naopak smysl ma)



Neveril by si ako by ta za toto klient dorazil.. V praxi prave na takychto pixlovinach klientovy zalezi.

Tomas_Dejmek napsal:
ospaly.stanislav

Když chci udělat aplikaci, která pojede na všech počítačích a všech OS, je C++ dobrý volba???

Díky


Možná tě zklamu, ale tak jak jsi to napsal, tak se odpovědět nedá... Upřesni to. Jinak samozřejmě C++ je multiplatforní...


To je snad sranda? C++ a multiplatformove? Dalej som ani necital.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
tmi0
Věrný člen
13. 12. 2007   #12
-
0
-

sn3d napsal:Neveril by si ako by ta za toto klient dorazil.. V praxi prave na takychto pixlovinach klientovy zalezi


to je dost smutne.

ono obecne tema multiplatformity je dost spatne. maly a velky indian, rozdilne architektury, rozdilne formatovani vstupu/vystupu (geinalni windows maji 2-bytovy enter: vetsi blbost jsem jeste nevidel. problem je ze kdyz se binarne zapisuje a nahodou se zapisuje sekvence odpovidajici jednomu z onech dvou znaku, windows tam ten druhy suverene pripoji, i kdyz to programator rozhodne nechtel)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
13. 12. 2007   #13
-
0
-

sn3d: No Jéžiš to je pohroma !!! :smile18: tak místo multiplatforní tam má být více-platforní.

To je takovej ten případ, chytří pochopí..... :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.108.–
sn3d0
Věrný člen
14. 12. 2007   #14
-
0
-

Tomas_Dejmek napsal:
sn3d: No Jéžiš to je pohroma !!! :smile18: tak místo multiplatforní tam má být více-platforní.

To je takovej ten případ, chytří pochopí..... :smile1:



To nieje pohroma ale proste to je tvrdy fakt, este som nevidel kod ktory by som skompiloval na jednej platforme a zobral ho na druhu a besz problemov ho spustil aj ked sa jednalo o UNIX-like systemy... PROSIM nemilit si C++ z Javou!!!! A nieje to ziaden priklad chytří pochopí..... To je proste blbost!! TO ze je par sikovnych ludi a vedia pomocou makier osetrit svoj kod tak ze pojde skompilovat aj inde, to ze existuje nejaky POSIX na ktory napriklad Windows aj tak serie si netreba zamienat s tym co je napriklad Java!! Mozno teraz pisem nezrozumitelne! Som zarity Ceckar ale takuto hovadinu uz len z principu nevypustim z ust ze C++ je multiplatformovy alebo viac-platformovy... Kod C++ moze byt tak maximalne dobre prenositelny NIC VIAC!! Uz aj tem blby malloc alebo new sa na tej ktorej platforme chovaju inac pri roznych situaciach!! Nemam si tu potrebu nieco dokazovat, ale denne riesim take pixloviny ako je to preco to tu bezi tak ako chcem a tam nie!!

To tmi : Toto nieje smutne!! Toto je realny zivot a tvrdy business tak sa zobudte uz s tych studentskych snov ze kod je idealny, dokonali a neviem co! Kurwa zakaznik ma stale pravdu uz len preto ze plati! Dam ruku do ohna ze nikto na tomto fore este nemal zakaznika tak povolneho aby presadil u neho svoje myslienky!!!! Prva vec pri takychto veciach (ci je to Microsoft, ci Open Source komunita) su terminy!! A tie treba dodrziavat!! Cas su prachy!! Druha vec je ta kym si sponzorovany!! Ak ta plati klient, tak budes posluchat klienta aj keby to bola totalna hovadina!! Svoje kody si mozes pisat a mozes ich tak strcit do sufilka, biznis je biznis!! Ak tam zakaznik teda chce mat resize, tak mu ho tam spravis aj keby neviem co! V opacnom pripade si mozes zbalit svoje haraburdy zo stolu a odist do hor robit horara! Programovanie je business ako kazdy iny!! Zakaznika nezaujima aky genialny algoritmus si pouzil, jemu je to uplne u riti! Jeho zaujima to ci to roby to co on potrebuje!

Poniektorý prispievatelia mi pripadaju tak idealisticky ako socialisti! Vsetko je dokonale, vsetko robme tym naj sposobom! Komunisti to skusali a este nikde na svete neuspeli! Sorrac za tento prispevok ale niektore reakcie su neberte to v zlom ale nezrele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
14. 12. 2007   #15
-
0
-

sn3d: No v C++ se normálně dá psát na více OS, jenom je třeba vždy udělat build na každou latformu zvlášt.... A samozřejně používat to co je podporováo všude. Jinak v tom nevidím žádný problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.181.–
sn3d0
Věrný člen
14. 12. 2007   #16
-
0
-

to je prenositelnost kodu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
tmi0
Věrný člen
15. 12. 2007   #17
-
0
-

To sn3d : nerad delam praci ktera z celkoveho hlediska nema smysl. za predpokladu ze by si zakaznik explicitne vynutil resizovatelnost okna, zeptal bych se ho na duvody ktereho k tomu vedou a pokusil se mu to vymluvit, napriklad tim ze by aplikace byla o neco levnejsi. obecne se rika "nas zakaznik, nas pan", ale nemuzu uznavat debila jako sveho pana, i kdyz mi plati. pravdepodobne budu oznacen za idealistu s tim, ze to v zivote nikam nedotahnu a nabiju si hubu- ovsem pokud by se vsichni potridili debilum, dopadla by spolecnost spatne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
sn3d0
Věrný člen
15. 12. 2007   #18
-
0
-

to tmi: jedna rada do zivota.. skus byt trosku empatickejsi.. To ze niekto si potrpy na resize nemusi hned znamenat ze je debil.. to ze zakaznik ma divne poziadavky z neho hned debila nerobí.. on asi vie preco ma take poziadavky! Takze trosku empatie.. celkovo by sa ti zisla ako som cital ine prispevky.. Neoznacil by som ta za idealistu.. skor za cloveka ktory hoci ma velke znalosti programovania.. tak este ziadny normalny projekt neokusil(vynechavam zadania do skoly). Tym nechcem na teba utocit.. to nemam zapotreby.. je to len nazor..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.30.–
shutdown -h now
tmi0
Věrný člen
15. 12. 2007   #19
-
0
-

To sn3d : v poradku) ale neuplne jsi me pochopil: nemyslel jsem ze je nekdo debil protoze chce resizovatelnost okna, spise je debil nekdo kdo by pro to nemel zadny racionalni duvod, tedy ze by po me chtel neco zjevne zbytecneho. jestlize by pro resizovatelnost byl duvod, pak bych s tim uricte problem nemel, jako s cimkoli jinym co ma smysl...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
mr.Crow0
Newbie
27. 12. 2007   #20
-
0
-

Když rozebíráte ty termíny ohledně multiplatform...

Software, který je veden jako multiplatformní, je buď:

* dodáván pro každou platformu zvlášť (např. Opera).
* nese si s sebou kód pro více platforem (např. Mozilla Firefox pro Mac OS X, kde binární verze s sebou nese jak kód pro architekturu PowerPC, tak x86).
* je k dispozici v mezikódu, který je dle příslušného operačního systému a hardwarové platformy interpretován (typicky aplikace napsané v Javě).
* je k dispozici přímo ve zdrojovém kódu

multiplatformně můžeš psát i v C++, viz hvězdička 1,2 a 4. V C++ se dá psát multiplatformní software. (Jak ty jistě víš, ale ospaly.stanislav ne) Nejenom konzolové aplikace, existuje spousta multiplatformních knihoven - wxWidgets, Qt....

Samozdřejmě zkompilovanou binárku na jiném OS bez emulátorů nespustíte. Proto je C++ pouze přenositelný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý