Tkinter-potíže s obrázkem – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tkinter-potíže s obrázkem – Python – Fórum – Programujte.comTkinter-potíže s obrázkem – Python – Fórum – Programujte.com

 

selkir0
Stálý člen
15. 12. 2007   #1
-
0
-

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *

rodic=Tk()
rodic.option_add('*Font', 'Arial 10')

text=Text()
text.pack()
text.grid(sticky=E)

text.tag_config("modra", background="blue", foreground="yellow", font="Arial 20 ")
text.insert(END, "Šťastné a veselé Vánoce." ,"modra")


obrazek=PhotoImage(name="Stromecek.jpg", cnf={},master=rodic)
image = Label(image=obrazek)
image.grid(row=0, column=2, columnspan=2, rowspan=2, sticky=W+E+N+S, padx=5, pady=5)

mainloop()

Prosím co je na tomhle kódu špatně že se mi nezobrazuje obrázek a jak udělat aby bylo udělátko Text velké jen tak kolik je v něm textu.
Předem dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
pawlik0
Grafoman
15. 12. 2007   #2
-
0
-

Moc nepoužívám obrázky, ale vím, že Tkinter sám o sobě přečte GIF a ještě jeden hybridní formát. Jinak je potřeba PIL, který to převede..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
TazDevil0
Newbie
18. 12. 2007   #4
-
0
-

Ahoj,
To me vcera taky nakrklo =) neco zkousim... chci zobrazit obrazek ... mrknu do Tkinter dokumentace opisu upravim..
a nic

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
hlavni = Tk()
postava1 = PhotoImage(file="postava1.gif")
pocitac = Label(hlavni,image=postava1)
pocitac.grid(row= 0, column= 2)
mainloop()

a tady chybova hlaska

Traceback (most recent call last):
File "C:\DOCUME~1\semenjan\LOCALS~1\Temp\W8886843.py", line 4, in <module>
postava1 = PhotoImage(file="postava1.gif")
File "C:\Python30\lib\lib-tk\Tkinter.py", line 3267, in __init__
Image.__init__(self, 'photo', name, cnf, master, **kw)
File "C:\Python30\lib\lib-tk\Tkinter.py", line 3223, in __init__
self.tk.call(('image', 'create', imgtype, name,) + options)
_tkinter.TclError: couldn't open "postava1.gif": no such file or directory



jen dodatkem uz zkousim Python 3000 a obrazek se nachazi: C:\Python30\postava1.GIF
zkousel sem i .bmp a .JPEG format...

Please jestli nekdo vi budu rad kdyz helpne bo takove "KURNA SAKRA NEVIM PROC" muze pekne odradrit... Jiste me chapete ... kdyz treba programujete jen s dokumentaci po boku... a nefunguje to =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.197.79.–
TazDevil0
Newbie
18. 12. 2007   #5
-
0
-

zkusil sem i dalsi zpusob co jsem nasel...

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
import Image, ImageTk
hlavni = Tk()
postava1 = Image.open("postava1.gif")
pocitac = ImageTk.PhotoImage(postava1)
pocitac.grid(row= 0, column= 2)
mainloop()

hlasku to hodi ze mi chybi module Image ... ze by v Pythonu 3000 chybel? :smile1:

Traceback (most recent call last):
File "C:\DOCUME~1\semenjan\LOCALS~1\Temp\L9651031.py", line 3, in <module>
import Image, ImageTk
ImportError: No module named Image

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.197.79.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
18. 12. 2007   #6
-
0
-

1) Takže, k tvému prvnímu příspěvku. Obrázek se musí nacházet ve stejné složce jako program.
2) Musíš nainstalovat PIL. Hledej v článcích, všechno tam je

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
TazDevil0
Newbie
18. 12. 2007   #7
-
0
-

Dejte mi facku =)) u me je to vyreseno =) .. jak mam na kompu dve slozky Python25 a Python30 tak obrazek mam kde ma byt v nove slozce ale muj kod sem nevim jak ulozil do Python25 =)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.197.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

XNA-problem s obrázkem — založil Nogar

Potíže s LAN — založil Zahartof

Potíže s Random — založil solomon

Potíže s ItemListener — založil Pelcik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý