Rolovacie horizontalne menu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rolovacie horizontalne menu – CSS – Fórum – Programujte.comRolovacie horizontalne menu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

ixod0
Newbie
21. 12. 2007   #1
-
0
-

Zdravim vsetkych, urobil som si take menu, ktore funguje v Opere, Firefoxe ale nie v IE. Co mam zmenit v kode, aby to fungovalo. Prosim pomozte, dakujem.



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<title>rolovacie menu</title>
<style type="text/css">
body {background: #eeeeee; color: #000000;}
/* behavior: url(csshover.htc); WinIE behavior call */
h1 {color: #aaaaaa; border-bottom: 1px solid; margin-bottom: 0;}
div#nav {float: left; margin: -1px 0 0 10em;
background: #e0e0d0; border: 1px solid #000000; color:#000000;
}
div#nav ul {margin: 0; padding: 0; background: white; color:#000000;
border: 1px solid #CCC; border-width: 0 1px;
}
div#nav li {position: relative; list-style: none; margin: 0;
float: left; width: 10em; line-height: 1em;
text-align:left;
}
div#nav li:hover {background: #666666;}
div#nav li.submenu {background: url(dropmenu.gif) 95% 50% no-repeat;}
div#nav li.submenu:hover {background-color: #666666;}
div#nav li a {display: block; padding: 0.25em 0 0.25em 0.5em;
text-decoration: none; width: 10em; color:#000000;
}
div#nav li a:hover {display: block; padding: 0.25em 0 0.25em 0.5em;
text-decoration: none; width: 10em; color:#FFFFFF;
}
div#nav ul ul {position: absolute; width: 10em;
display: none;
}
div#nav ul ul li {border-bottom: 3px solid #CCC;}
div#nav ul.level2 {top: 1.5em; left: -1px;}

div#nav ul.level1 li.submenu:hover ul.level2 {display:block;}
</style>

</head>
<body>
<h1>nejaky nadpis</h1>

<div id="nav">
<ul class="level1">
<li><a href="">Hlavná stránka</a>
</li>

<li class="submenu"><a href="">Oficialitky</a>
<ul class="level2">
<li><a href="">nieco1</a></li>
<li><a href="">nieco2</a></li>
<li><a href="">nieco3</a></li>
</ul>
</li>
<li class="submenu"><a href="">Stiahnite si</a>
<ul class="level2">
<li><a href="">nieco1</a></li>
<li class="submenu"><a href="">nieco2</a></li>
<li><a href="">nieco3</a></li>
</ul>
</li>
<li class="submenu"><a href="">Zaujímavosti</a>
<ul class="level2">
<li><a href="">nieco1</a></li>
<li><a href="">nieco2</a></li>
<li><a href="">nieco3</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.233.–
Niekedy mám pocit, že čím viac sa vo veciach rýpem, tým menej im rozumiem.
Zelenáč0
Posthunter
21. 12. 2007   #2
-
0
-

A co presne na tom nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Manq0
Věrný člen
22. 12. 2007   #3
-
0
-

Ani to fungovat nemůže. IE<6 nepodporuje pseudotřídu :hover na jiný prvek, nežli na <a>. Musíš si pomoci javascriptem.

Připravuji článek o víceúrovňovém menu. Musíš si ale počkat. Všechno tam vysvětluji, doufám, že pochopitelně a přehledně. Bude hotov do čtrnácti dnů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
Gabo0
Newbie
22. 12. 2007   #4
-
0
-

Presne tak ako píše Manq....IE6 a nižšie verzie podporujú pseudotriedu iba pri odkazoch <a href... .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.5.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
22. 12. 2007   #5
-
0
-

Já doufám, že IE6 co nejrychleji zmizí i když sem v tom asi dost optimistický :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Gabo0
Newbie
22. 12. 2007   #6
-
0
-

To Nefaritus : no to dúfame aspon dvaja :D IE6 spôsobuje kopu problémov pri webdesigne :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
ixod0
Newbie
23. 12. 2007   #7
-
0
-

To Manq : IE 7 podporuje danu syntax? Alebo to musim poriesit cez javascript? V pripravovanom clanku najdem nejake info ako si s tym poradit aj bez JavaScriptu, alebo tam nieco taketo rozobrane nebude? To len ze ci sa mam pustit do JavaScriptu alebo cakat na clanok. Dik za odpovede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.61.–
Niekedy mám pocit, že čím viac sa vo veciach rýpem, tým menej im rozumiem.
Manq0
Věrný člen
26. 12. 2007   #8
-
0
-

To ixod : IE7 pseudotřídu :hover bez problému podporuje i na prvky seznamu - v tvém případě prvek LI.

Bez JavaScriptu to jde také, ale řešení se mi zdá trochu krkolomné, takže v článku o tom nebude řeč. Stejně většina lidí má JS zapnutý permanentně. Ono řešení bez JS spočívá v podstrčení jiného kódu IE šestce. Konkrétně podstrčením tabulek.

Řešení bez JS je například zde http://www.cssplay.co.uk/menus/dd_valid_2.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
Petroff0
Věrný člen
27. 12. 2007   #9
-
0
-

Chceš aby ti to fungovalo i v IE6 ?
1.Uprav si deklaraci body:
body { background: #eeeeee; color: #000000; behavior: url(csshover.htc) }

2. Do složky s xxx.html dej soubor csshover.htc který pokud nemáš tak ti ho posílám

To je vše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý