Sql nebo access databáze ??? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sql nebo access databáze ??? – .NET – Fórum – Programujte.comSql nebo access databáze ??? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
29. 12. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
jsem teprve začátečník, a chci se zeptat, kterou databázi je jednodušší v c# použít? Sql nebo access. U Sql se asi bude muset instalovat server, je něco takového nutného i pro access? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.227.–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
29. 12. 2007   #2
-
0
-

To W@sec : V zásadě ne, drivery pro access by měly být na každém PC s Win (mělo by stačit ODBC). Myslím, že není potřeba instalovanej Office, ale třeba se pletu.

Nicméně ti neporadím, kteru databázi vybrat. Záleží to na zamýšleném použití. Pokud chceš kvalitní bezserverovou databázi, tak koukni na Firebird: http://vyvojar.cz/Articles/446-firebird-embedded-a-net.aspx.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
29. 12. 2007   #3
-
0
-

díky, kouknu se na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.227.–
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 12. 2007   #4
-
0
-

Mám ještě jeden problém, používám accessovskou databázi a potřebuju vybrat všechny buňky z řádku, který najdu podle hodnoty sloupce "id", hodnotu "id" čtu z proměnné "idecko", ale hlásí chybu : Nesoulad datových typů ve výrazu.

OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter("select * from odberatel where id = '"+ idecko +"' ", constring);
adapter.Fill(PDataset);


Nevím co s tím sloupec "id" je typu Int32, který se automaticky inkrementuje a promenna "idecko" taky Int32.
Při zadání hodnoty id natvrdo jede vse bez problémů :

OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter("select * from odberatel where id = 19 ", constring);
adapter.Fill(PDataset);


Díky za odpověď, sem se predtim nepodepsal :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.227.–
DeaLer+2
Hero
31. 12. 2007   #5
-
0
-

To W@sec : První dotaz se v podstatě snaží srovnat int a string, protože hodnota proměnné idecko je mezi apostrofy.

Editoval DeaLer: copy&paste je dobrý sluha, ale zlý pán

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 1. 2008   #6
-
0
-

a jak mam zapsat promennou, aby byla brána jako int a ne string.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.227.–
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 1. 2008   #7
-
0
-

a, uz to mam

OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter("select * from odberatel where id = "+ idecko +" ", constring);
adapter.Fill(PDataset);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.227.–
DeaLer+2
Hero
1. 1. 2008   #8
-
0
-

To W@sec : No vidíš. Když píšu mezi apostrofy, tak je asi jasný, že to spravíš tím, že je smažeš. Nebo stačí to srovnat s druhým dotazem, kde máš tu hodnotu napevno (rozdíl co?). To ty dotazy od někud kopíruješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
W@sec
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 1. 2008   #9
-
0
-

ne, akorat jsem mel vždy sloupce dat. typu string a najednou int tak sem nejak blbnul

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

C# a Access databáze — založil johny

Access databáze — založil Dephisto

Databáze Access — založil LukeK

Access databáze — založil Markaos

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý