Pole – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pole – Delphi – Fórum – Programujte.comPole – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Jamal
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravim potreboval bych jestli by mi nekdo mohl napsat kod ve kterem do jednorozmerneho pole vygeruje nahodne cisla a pak jednoduse to pole vypise treba do Mema nebo Caption. Diky za pomoc ,prisel jsem jsem o svoje zdrojaky a nikde na intrnetu to nemuzu najit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.255.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
6. 1. 2008   #2
-
0
-

Mas Memo a jedno tlacidlo. Kliknutim na tlacidlo sa vypise pole. Pole sa vytvara pri starte, kde sa aj naplni (pocet aj cisla su ako konstanty). V inicializacii zavolame randomize - zapnutie generatora nahodnych cisel.



unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;

type
// ---------------------------------------------------------------------------
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;
Memo1: TMemo;

procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
FPole: TStringList;
protected
procedure VytvorPole;
class procedure DoplniPole(Pole: TStringList; const Pocet: Integer);
public
constructor Create(AOwner: TComponent); override;
destructor Destroy; override;
end; // TForm1

var
Form1: TForm1;

implementation

const
// ---------------------------------------------------------------------------
MaxNahodneCislo = 1000;
PocetCisel = 20;

{$R *.dfm}

// *****************************************************************************
// Vypiseme pole kliknutim na tlacidlo
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Index: Integer;
begin
for Index := 0 to Pred(FPole.Count) do
Memo1.Lines.Add(FPole[Index]);
end;

// *****************************************************************************
procedure TForm1.VytvorPole;
begin
FPole := TStringList.Create;
end;

// *****************************************************************************
class procedure TForm1.DoplniPole(Pole: TStringList; const Pocet: Integer);
var
Index: Integer;
begin
if Assigned(Pole) then
begin
for Index := 1 to Pocet do
Pole.Add(IntToStr(Random(MaxNahodneCislo)));
end; // IF
end;

// *****************************************************************************
constructor TForm1.Create(AOwner: TComponent);
begin
inherited Create(AOwner);
VytvorPole;
DoplniPole(FPole, PocetCisel); // Naplnime pole s nejakymi cislami
end;

// *****************************************************************************
destructor TForm1.Destroy;
begin
FreeAndNil(FPole);
inherited Destroy;
end;

// *****************************************************************************
initialization
Randomize;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý