Cas - odpocitavanie v pozadi – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cas - odpocitavanie v pozadi – Python – Fórum – Programujte.comCas - odpocitavanie v pozadi – Python – Fórum – Programujte.com

 

martin.0070
Newbie
10. 1. 2008   #1
-
0
-

zdravim
Ako docielim toho, aby sa mi po urcitom case(ten cas aby sa odpocitaval na pozadi) spustila urcita funkcia? Skusal som time.sleep(sekundy) , ale tak pocas tych sekund sa s programom neda pracovat. Hladal som aj tu a nasiel som casovac, ale tiez to nefunguje ako ma...
Vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.88.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 1. 2008   #2
-
0
-

no, pokud nepoužíváš Tkinter nebo wxpython, tak mě žádné řešení ted nenapadá. V Tk by to bylo takto:



from Tkinter import*
okno=Tk()
def akce():
print "ahoj"
okno.after(1500,akce)#po 1500 milisekundach zavolej "akce"
mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
martin.0070
Newbie
10. 1. 2008   #3
-
0
-

Nj funguje to dik, to iste som skusal(bolo to v tom topicu) lenze to neslo, lenze asi po hodine som ja somar zistil ze v premennej(sekundy) mam cislo -1 (to sa az po sekudne zmeni na to spravne ktore chcem) takze tak no som lamka...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.88.–
martin.0070
Newbie
10. 1. 2008   #4
-
0
-

Este mam otazku. Ako ten cas zrusim ? Dal som napr. 20s , ale rozhodnem sa ze po 10s to chcem zastavit, a funkciu spustit nechcem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.88.–
geon0
Grafoman
10. 1. 2008   #5
-
0
-

http://tkinter.programujte.com/widget.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
tommz90
Stálý člen
10. 1. 2008   #6
-
0
-

Proč tkinter? Nebylo by lepší spustit třeba nové vlákno, které bude v určitých časových intervalech kontrolovat frontu událostí a spouštět příkazy? Přece jenom se mi nelíbí, aby mainloop() zastavil běh programu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.19.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Odpočítavanie času — založil gaben

čas v c++ — založil programator453

Čas — založil šampík

Čas — založil Kenvelo

Ubehnuty cas — založil dalaman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý