Vývoj hry – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vývoj hry – C / C++ – Fórum – Programujte.comVývoj hry – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vasilij
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 1. 2008   #1
-
0
-

zdravim vsetkych chcel by som sa opytat co vsetko potrebujem pre vyrobu hry myslim ake znalosti programi a podobne som v tom uplny zaciatocnik ako myslim v programovani tak pls poradte co mi treba do zaciatku?s grafikou som dost skuseny ale o programovani neviem vobec nic ale vobec tak mi pls napiste o tom nieco:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
Al0
Věrný člen
13. 1. 2008   #2
-
0
-

ty jo pročti si tady to forum o c++, tento tyden je to tu už tak po 4..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #3
-
0
-

To vasilij : v podstate nic moc, staci ovladat niektory s programovacich jazykov, poznat vseobecne datove struktury a algoritmy a mozte sa dotoho pustit, ak vam grafika neroby problemi tak to je vase +, ako tu uz bolo povedane popozerajte sa tunak na fore, uz sa to tu niekolko krat riesilo, tiez navstivte http://www.ceske-hry.cz/forum/index.php, kde najdete vela zauimaveho a ked uz vtom budete, mrknite sa aj tu http://www.avc-cvut.cz/avc.php?id=1290, taky Mgr.Antonín Hildebrand, Illusion Softworks, Návrh animačního systému pro 3D Engine z 2005 to fakt stoji zato, alebo Mgr.Aleš Bořek, Návrh a implementace 3D grafického enginu z 2004

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #4
-
0
-

To AdamHlavatovic : aha ok a co su algotymi a vseobecne datove struktury?inak dik za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #5
-
0
-

algoritmus je subor pravidiel, instrukcii, ktore hovoria otom, ako postupovat aby sme dosiahli urcity ciel.
datova struktura je lubovolne usporiadanie primitivnych, alebo uzivatelskych datovych typov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Earl Cash0
Věrný člen
13. 1. 2008   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : http://en.wikipedia.org/wiki/Algorithm ; http://en.wikipedia.org/wiki/Data_types ; http://en.wikipedia.org/wiki/Data_structures urcite je toho jeste vic na precteni takze hledej a studuj s timto ti nikdo nepomuze...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Earl Cash0
Věrný člen
13. 1. 2008   #7
-
0
-

To AdamHlavatovic : tak jsi me predbehl :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #8
-
0
-

aha dik a ak by som sa to naucil aj algorytmi aj tie datove...tak potom co dalej?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
yaqwsx+9
Posthunter
13. 1. 2008   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel : MYslim, ze daleko lepsi je zacit se ucit jazyk, vsechny tyto popjmy dojdou casem....
Jinak si projdi forum, je tu toho azaz
A z tvych prispevku soudim, ze se chces naucit algoritmy, datove struktury a potom za vecer konkurovat CryEnginu 2......TA ti dopredu rikam, ze to mozna dokazes az tak za 1rok nonstop (myslim tim cisty cas) programovani a to jeste v tymu minimalne 50lidi.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.88.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Al0
Věrný člen
13. 1. 2008   #10
-
0
-

chlape , ptáš na budoucnost za rok..:D máš o tom dost zkreslenou představu. YNejdřív začni studium nějakého jazyka v konsoli, ap ak se ptej dál....

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Al0
Věrný člen
13. 1. 2008   #11
-
0
-

yaqwsx> tak si mě předběh:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #12
-
0
-

lol ja chcem na zaciatok vytvorit aspon tetris alebo nieco take ne to cryengine len chcem vadet co na to potrebujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #13
-
0
-

To Anonymní uživatel : to kludne mozte! v momente ked budete ovladat nektory s programovacich jazykov, poznat zakladne datove struktury a zakladne algoritmy, potom si nastudujete zakladnu pracu s niektorou z grafickych kniznic a mozte sa dotoho pustit, ale urcite by ste mal predtym prestudovat nejaku literaturu zaoberajucu sa programovanim hier, ktora objasni veci ako gameengine a podobne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Al0
Věrný člen
13. 1. 2008   #14
-
0
-

tetris, tak za rok ho možná dáš když se budeš hodně snažit. a to takovej primitivní. Nemá cenu se te´d bavit na to téma. Prostě začni dělat konzoli..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #15
-
0
-

To Al : pokial si zozenie kvalitnu literaturu a bude sa zaujimat len o veci, ktore pri programovani tetrisu nezbitne potrebuje, kludne to cele moze dat do kopy za jeden mesiac, mozno aj skor

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #16
-
0
-

ok celkom ste mi pomohli dik uz len mohli by ste mi odporucit naku literaturu aby som vedel

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
yaqwsx+9
Posthunter
13. 1. 2008   #17
-
0
-

To Anonymní uživatel : Tatris...JAj ten se tedka mesic snazim udelat.......Ale predchazel tomu skoro rok v C++(konzole) a pred 4 rokomam rok v pascalu(mezi tim byla 3D grafika...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #18
-
0
-

To yaqwsx : hold nie kazdemu sa to podari :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Al0
Věrný člen
13. 1. 2008   #19
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #20
-
0
-

ok no a este ze pomohlo by mi ak by som si stiahol nejaky 3d engine napr torque ggame engine alebo nieco take?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #21
-
0
-

To Anonymní uživatel : no vzhladom nato ze som ziadnu knihu o programovani hier este neprecital, tak zrejme nemozem doporucit tu najvhodnejsiu. co sa tyka cesky pisanych knih tak viem (aj ich mam) o nasledujucich Naucte se programovat pocitacove hry za 24 hodin (tych 24 hodin je tam len kvoli tomu, ze kniha ma 24 kapitol) a dalej tu mam Vyvoj her v jazyku java od D. Brackeen, Grada od ktorej vela ocakavam, ale este som nemal tu cest.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #22
-
0
-

To Anonymní uživatel : nie nepomohlo (ale skisit to mozte), ide oto ze 3d engine je relativne velmi abstraktna a zlozita zalezitost a ak k tomu enginu nieje detajlny popis jeho casti a pouzivanych metod, tak vam to moc nepomoze. na druhu stranu budete shcopny takyto engine pouzivat, budete vediet ako to asi zhruba funguje a mozno aj vnom zhotvite nejaku hru, to vsak neznamena ze danej veci rozumiete, lebo vediet nieco pouzivat a rozumiet tomu ako ta vec pracuje su dve rozdielne veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
yaqwsx+9
Posthunter
13. 1. 2008   #23
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #24
-
0
-

no a jak sa da ten engine spravit do hry su tam nake subory a ako dosiahneme s toho hru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
bukaj0
Věrný člen
13. 1. 2008   #25
-
0
-

Anonymní uživatel
no a jak sa da ten engine spravit do hry su tam nake subory a ako dosiahneme s toho hru?
Až se naučíš základy a projdeš si tak rokem, dvěma, praxí, odpověď nalezneš sám. Čím víc se budeš tady ptát, tím později nějakou hru uděláš ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #26
-
0
-

aha no ok vsetkym pojdem si kupit knihy a budeme sa ucit:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
yaqwsx+9
Posthunter
13. 1. 2008   #27
-
0
-

To AdamHlavatovic : Ja bych rek, ze to bude tim, ze ted nemivam moc casu a denne na tom delam tak 15min... :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
w3q0
Věrný člen
13. 1. 2008   #28
-
0
-

yaqwsx napsal:
Nejobsahlejsi knihou o C++ v Cz je urcite
Mistrovstvi v C++
http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/mistrovstvi-v-c-3-aktualizovane-vydani/
A pak takovou torchu netradicni knihou, ktera pouziva neobvykly sty vysvetlovani je
Rozumíme C++
http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/rozumime-c/



Mistrovství mám doma, môžem odporučiť, ak nevieš nič o programovani, určite si zožen. A potom ak to budeš vedieť tak pre C++ je v slovenčine Programujeme 3D hry v C++ a ďalej v angličtine Beginning Cpp Game Programming, Creating Emotion In Games, Mathematics for Game Developers, OpenGL Graphics Through Applications, Physics for Game Programmers, Programming Game AI by Example. Potom jedna príručka k výbornému Game Enginu: Pro OGRE 3D Programming. Ak toto všetko zvládneš, môžeš sa pustiť do 3D hier profesionálne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 1. 2008   #29
-
0
-

no ok:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #30
-
0
-

To yaqwsx : sucitim svami, ba co viac mam obdobny problem, ale to na veci nic nemeni, casu mame kazdy, kazdy den rovnako a to 24h.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #31
-
0
-

To w3q : pokial sa date na ten tetris touto cestou tak potom sa vam ho podary dat dokopy fakt tak za 1-2 roky (ak to vobec vydrzite)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
w3q0
Věrný člen
13. 1. 2008   #32
-
0
-

To AdamHlavatovic : Ja neplánujem robiť tetris, a nepísal som knihy ktoré potrebuje k tvorbe jednoduchého tetrisu. Tieto knihy popisujú problémy tvorby 3d hier na (možem povedať že)profesionálnej úrovni. Nemám totiž pocit že pri tvorbe tetrisu treba napr. nie akú extra matematiku pre vývojárov, alebo nebodaj fyziku pre vývoj hier(viď. názvy kníh).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2008   #33
-
0
-

To w3q : moj prispevok bol smerovany na uzivatela vasilij, Anonymní uživatel a reagoval na tvoj zoznam, tod vse.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
tmi0
Věrný člen
13. 1. 2008   #34
-
0
-

nechtelo by to napsat clanek "jak zacit s programovanim her" analyzou vsech tehle threadu? docela by se tim vsem usnadnil zivot)

na druhou stranu bych se ale asi nepobavil nad takovymito prispevky:

Anonymní uživatel napsal:
aha dik a ak by som sa to naucil aj algorytmi aj tie datove...tak potom co dalej?


takto prime videt svoji budoucnost musi byt jiste krasny pocit. pripomelo mi to davnou reakci jedne me spoluzacky na vyzvu k napsani slohove prace v nemcine: "ale vzdyt jeste nezname vsechna nemecka slovicka!!!"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
14. 1. 2008   #35
-
0
-

zapreve vasilij a ja(anonymni uzivatel)sme rovnaka osoba:-)lebo potom sa mi uz necelo pisat ten nick a za druhe"niekde sa zacat musi"

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.122.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Vývoj nové online hry — založil velurex

Vývoj nové online hry — založil velurex

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý