Velikost EXE (Dev-C++) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Velikost EXE (Dev-C++) – C / C++ – Fórum – Programujte.comVelikost EXE (Dev-C++) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
27. 1. 2008   #1
-
0
-

ahoj,
zaráží mě velikost exe souboru z Dev-C++ (mám verzi 4.9.9.2).

Příklad:



#include <iostream>

// aplikace na vypocet obvodu a obsahu obdelniku

int main(int argc, char *argv[])
{
float a=0,b=0,o=0,s=0;
cout << "aloha. pokusim se ti spocist... obvod a obsah obdelniku !\n\n";
cout << "delka jedne strany? "; cin >> a;
cout << "a delka te druhe? "; cin >> b;
o = 2 * (a+b);
s = a*b;
cout << "\ntoz obdelnik o stranach " << a << " x " << b << " ma...";
cout << "\n - obvod " << o;
cout << "\n - obsah " << s;
cout << "\n\ntak, a nyni me prosim odmen stiskem klavesy enter. dik";
cin.get(); cin.get();
return 0;
}

Velikost zkompilovaného exe:
- 437 kB: současné Dev-C++, přidáno using namespace std;
- 280 kB: jako předchozí + volba linker-odstranit nadbytečné informace z programu
- 74 kB: to jsem našel z dřívějška, hádám nějaká starší verze Dev-C++ nebo VisualC, kompresi exe ale nepoužívám

Prosím, netušíte někdo kde vězí pes? Bo takhle drobný kód... Předpokládám, že do výsledku se něco přidává, jen nevím co a jak se toho zbavit.

p.s.: zkoušel jsem najít odpověď tady na fóru, i všemožně na webu, ale nějak stále nic :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.57.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
27. 1. 2008   #2
-
0
-

Zdravím,

nepřekládáš to náhodou jako Debug verzi? Zkus si projít nastavení projektu a změň Debug na Release.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
27. 1. 2008   #3
-
0
-

nn, ve volbach linker mam generate debugging information vypnute. Kdyz to zapnu, nedeje se nic, kdyz kusim debug, zahulaka to, ze mam debug info vypnute a jestli ho nechci zapnout... Pak ma ale exac misto 280 nejakych 590+ kB... Zkousel jsem jeste volby jako urcit kod CPU, negenerovat okno konzole apod. ale vse bez efektu. Mozna je to tim, ze jde o beta verzi Dev-C++ ... Zkusim jeste nejakou starsi a nebo Code::Blocks :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.57.–
27. 1. 2008   #4
-
0
-

tak jsem koušel krapet jiný kód s těmihle výsledky:

Dev-C++ v4.9.9.2 (poslední): 280kB

Dev-C++ v4.9.9.0 (odtud): 213kB

Code::Blocks v1.0 RC2 (poslední stable): 252kB na všech nabízených kompilátorech...

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.57.–
yaqwsx+9
Posthunter
27. 1. 2008   #5
-
0
-

A kolik ma VS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.69.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zelenáč0
Posthunter
27. 1. 2008   #6
-
0
-

Jaky ma verze IDE vliv na velikost EXE? Jinak me prekvapuje i tech 70KB! Zkompilovane s gcc to ma 8KB, cim je sakra zaplneno tech zbylych sedesat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
27. 1. 2008   #7
-
0
-

yaqwsx > hmm, instalovat VS se mi uz nechtelo, ale nebude to stejne? Viz zelenac...

zelenac > ruzne verze IDE = ruzne verze kompileru. Jinak proc je to tak nabobtnale nemam tucha a pekne me to vytaci. Ale abych zase primo z hexu poznal, co v tom exaci vsechno je... to tedy fakt ne :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.57.–
tmi0
Věrný člen
27. 1. 2008   #8
-
0
-

To blackbird : ruzne IDE == verze kompileru? ja zil v domneni ze si u IDE muzes kompiler nastavit (pokud me pamet neklame tak u zmineneho DevCete to bylo urcite). a jestli tam ono IDE pridava nejaka data nad kterymi nemas kontrolu tak bych s nim rychle koncil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
27. 1. 2008   #9
-
0
-

tmi > oki, vím že IDE umožňuje různé kompilery. Měl jsem na mysli kompilery přibalené k různým verzím IDE...

zkoušel jsem tohle:
g++ -o pokus -s pokus.cpp
výsledek 213kB

gcc jako takové třeba s volbou -x c++ vyháže mrtě hlášek undefinied reference...

kde pokus.cpp:

/* pokus na overeni podpory cestiny pouze z .h souboru */


#include <iostream>
#include "cestina.h"
using namespace std;

int main()
{
cout << "test "<<c_<<"esk"<<yy<<"ch znak"<<u_<<": \n";
//mala abeceda
cout << e_ << " " << s_ << " " << c_ << " " << r_ << " " << z_ << " "
<< yy << " " << aa << " " << ii << " " << ee << " " << u_ << " "
<< uu << " " << d_ << " " << t_ << " " << n_ << " " << oo << "\n";
//velka abeceda
cout << E_ << " " << S_ << " " << C_ << " " << R_ << " " << Z_ << " "
<< YY << " " << AA << " " << II << " " << EE << " " << U_ << " "
<< UU << " " << D_ << " " << T_ << " " << N_ << " " << OO << "\n";
}

a cestina.h:
/* PODPORA CESTINY do C++ */

/* carka = zdvojeni znaku, hacek/krouzek = podtrzitko */

extern const char
aa, ee, ii, oo, uu, yy, e_, s_, c_, r_, z_, d_, t_, n_, u_,
AA, EE, II, OO, UU, YY, E_, S_, C_, R_, Z_, D_, T_, N_, U_;

const char
aa = 160, ee = 130, ii = 161, oo = 162, uu = 163, yy = 236,
e_ = 216, s_ = 231, c_ = 159, r_ = 253, z_ = 167, d_ = 212,
t_ = 156, n_ = 229, u_ = 133,
AA = 181, EE = 144, II = 214, OO = 224, UU = 233, YY = 237,
E_ = 183, S_ = 230, C_ = 172, R_ = 252, Z_ = 166, D_ = 210,
T_ = 155, N_ = 213, U_ = 222;

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.57.–
Zelenáč0
Posthunter
27. 1. 2008   #10
-
0
-

Jj, myslim ze ta velikost neni dana spatnym IDE ci compilerem, ale EXE jako takovym?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
31. 1. 2008   #11
-
0
-

Nemám čas tak nemůžu vysvětlovat proč to je.(musel bach hledat z hlavy takhle nevim) Ale velikost exe je důvod kuli kterému používám Visual studio, to mi takovej program vytvoří zhruba na 50KB. Překladače od Borlandu, občas překládají na ještě menší exáče. Záleží co je používáno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.96.–
ShaiMagal
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
24. 2. 2008   #12
-
0
-

je problem s knihovnou iostream.... kdyz si zkompilujes treba toto:
(bude to taky obrovske :-P) taky jsem mel dev-cpp, ale po teto zkusenosti mas 2 moznist, alternativni compiler nebo nepouzivat iostream

#include <iostream>
int main(void)
{
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.147.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 136 hostů

Podobná vlákna

Céčko - velikost exe — založil já

Max. velikost exe v divu — založil eleer

Velikost souboru — založil mustafa

Velikost obrazku — založil bloudil

Velikost stránky — založil Jan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý