Opsání textu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Opsání textu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comOpsání textu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Nazghul
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
31. 1. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych ve VB udělat program, kde bych do text1.text zadal nějaký text a po kliknutí na tlačítko Start (Command1) by se mi obsah text1.text opsal do textového souboru (postupně po znacích, ne jenom zkopírovat. Není ve VB 6.0 funkce, která simuluje stisknutí klávesy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.119.–
jkonopasek0
Návštěvník
31. 1. 2008   #2
-
0
-

Private Sub Command1_Click()
Dim I as Integer, T As String
Open "...jméno souboru..." For Output As #1
T = Trim(Text1.Text)
For I = 1 To Len(T)
Print #1, Mid(T, I, 1)
Next I
Close #1
End Sub

Opsáno z knihy "1001 tipů a triků pro VB" od pánů Gürtlera a Kocicha (vynikající pro začátečníky ve VB) :
Chcete-li simulovat stisk nějaké klávesy, můžete tak učinit pomocí API funkce keybd_event. Musí se volat dvakrát - jednou stisk, jednou uvolnění. První parametr funkce je virtuální kód klávesy - většina je k nalezení v API Vieweru (začínají VK_). Pokud jde o čísla a písmena, jeich kód je v tabulce ASCII vyjádřené v šestnástkové soustavě :

'stisk klávesy Caps Lock
keybd_event VK_CAPITAL, 0, 0, 0
'uvolnění klávesy Caps Lock
keybd_event VK_CAPITAL, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0

deklarace
Public Declare Sub keybd_event Lib "user32" Alias "keybd_event" (ByVal bVk As Byte, ByVal bScan As Byte, ByVal dwFlags As Long, ByVal dwExtraInfo As Long)
Public Const VK_CAPITAL = &H14
Public Const KEYEVENTF_KEYUP = &H2

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
Nazghul-CZ0
Newbie
1. 2. 2008   #3
-
0
-

Nevím, jestli jsi mě dobře pochopil. Potřebuju nějaký program, který bude simulovat stisknutí klávesy. Např. mám program, ve kterém se musí na klávesnici naťukat nějaký kód (v tom programu není žádný textbox). Já si ten kód napíšu do své aplikace ve VB, dám OK, aktivuju si ten program kde se píše kód, a ten můj program ho napíše. Neví někdo jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Vyrezanie textu s textu... — založil kotlas6667

Analyza textu — založil Mikas

Přeuspořádání textu — založil Ondra_AS

Opakování textu — založil Vladimír Uher

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý