IF – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

IF – Visual Basic – Fórum – Programujte.comIF – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

ASUSik
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový problém, chci aby po stisknutí tlačítka se sečetli dvě hodnoty z textboxů a v případě zaškrtnutí checkboxu se ještě vynásobily dvěma mám to napsané takto:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
If CheckBox1.Checked Then Label1.Text = 2 * (Val(TextBox1.Text) + Val(TextBox2.Text))
else
Label1.Text = Val(TextBox1.Text) + Val(TextBox2.Text)
End if
End Sub

jenže mi to vyhazuje tyto dvě chyby
Error 1 'Else' must be preceded by a matching 'If' or 'ElseIf'.
Error 2 'End If' must be preceded by a matching 'If'.

poradíte někdo co dělám blbě?
děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.193.–
jkonopasek0
Návštěvník
1. 2. 2008   #2
-
0
-

Pokud používáš složený If, nesmí být za slovem Then niv.

Správná syntaxe příkazu je

If CheckBox1.Checked Then
Label1.Text = 2 * (Val(TextBox1.Text) + Val(TextBox2.Text))
Else
Label1.Text = Val(TextBox1.Text) + Val(TextBox2.Text)
End if

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
jkonopasek0
Návštěvník
1. 2. 2008   #3
-
0
-

překlep -> niv=nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 2. 2008   #4
-
0
-

To jkonopasek : aha, díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.193.–
maty0
Návštěvník
1. 2. 2008   #5
-
0
-

ach jo

ten zápis je hrůza

správná varianta
a=Val(TextBox1.Text) + Val(TextBox2.Text)
if CheckBox1.Checked then a= 2*a

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
ASUSik
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 2. 2008   #6
-
0
-

ještě mám jeden dotaz

mám menustrip a tam dvě položky, jedna na zavření programu a druhou bych chtěl vyvolat další okno(form2) a nemůžu prostě přijít na to co tam napsat

nevíte?
dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.193.–
jkonopasek0
Návštěvník
5. 2. 2008   #7
-
0
-

Load Form2
Form2.Show

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Ztrata Session v IE pres Iframe — založil rybar73

Iframe auto height — založil VOjta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý