Record io file efunguje priklad – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Record io file efunguje priklad – Pascal – Fórum – Programujte.comRecord io file efunguje priklad – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tom@sQo0
Stálý člen
19. 2. 2008   #1
-
0
-

ahoj,
robili sme v skole jednu primitivnu ulohu v pascale ale nefunguje mi ;( ucitelka nevie, preco....
viete mi niekto pomoct?mi to nedalo a doma som skusil ten isty priklad a kompiloval som cez "Free Pascal Compiler version 2.0.4 [2007/02/02] for i386" a tu to vsetko bezproblemov islo... preco to nejde v skole?(viem, ze je to asi zastaralym kompilatorom-rok cca 1990, ale KTORA funkcia je v nom akoze nepodporovana?)



program blablabla;

type bod = record
x,y:integer;
end;

var a : array[1..10] of bod;
f,g:text;
i,pocet:integer;
begin
assign(f,'in.txt');
reset(f);


pocet :=0;
while not EOF(f) do begin
inc(pocet);
readln(f, a[pocet].x, a[pocet].y);

end;
close(f);

assign(g,'out.txt');
rewrite(g);


for i:=1 to pocet do begin

writeln(g,a[i].x,' ', a[i].y);

end;



close(g);
end.



Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
Reklama
Reklama
Laaca0
Stálý člen
19. 2. 2008   #2
-
0
-

Program se bez problému přeloží i ve starém Turbo pascalu a funguje správně.
Akorát je tam slabina - a to, že pole A je indexované jenom do 10. Tedy - pokud má soubor IN.TXT více než deset řádek, tak se program zhroutí, neboť dojde k překročení rozsahu pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Tom@sQo0
Stálý člen
20. 2. 2008   #3
-
0
-

ahoj,
no ja som pouzival len cca 3 riadky a predsa mi nefungoval v dev pascale(z toho som vydedukoval, ze nepojde ani v starom borlande)... stale mi len spravil prazdny outputovy subor ;) ale nevadi, hlavne, ze tu to funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

J2ME record store — založil hráč

Priklad — založil ukulele

Příklad — založil Hana

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý