.insert() – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

.insert() – Python – Fórum – Programujte.com.insert() – Python – Fórum – Programujte.com

 

Josef Hornych0
Návštěvník
23. 6. 2006   #1
-
0
-

?:error:??:error:?!!! Co m?m d?lat? !!!

Jak m?m ud?lat, aby se to,co chci vlo?it do Text() vlo?ilo na konec.Kdesi sem sehnal, ?e do insert m?m d?t END. V p??kladu to b?halo jak hodinky, ale m? ne....To moje, kde to nefunguje vypad? asi takhle: :toto:
?

import Tkinter as tk

mwin=tk.Tk()
mwin.title("nifflheim console")
ko=tk.Text(mwin, width=64, height=15, bg="#000066",font="Arial 10 bold", fg="greenyellow")
ko.insert(1.0,"koko")
ko.pack()
def kowrite(udalost):
ko.insert(END,"hihih")
mwin.bind("<Q>",kowrite)
mwin.mainloop()
?
?:helpme:??:helpme:?HELP!!!! ?:helpme:??:helpme:?


BTW sou tady hust? smajly na tomhle F?ru!!?:D??:DD??:drink:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
23. 6. 2006   #2
-
0
-

tak?e j? bejt tebou bych modul Tkinter importoval stylem



from Tkinter import*

Potom by bylo zbyte?n? slo?it? v programu po??d ps?t Tkinter.Tk()
A te? tv?j program funguje:


from Tkinter import*

mwin=Tk()

mwin.title("nifflheim console")

ko=Text(mwin, width=64, height=15, bg="#000066",font="Arial 10 bold", fg="greenyellow")

ko.insert(1.0,"koko")

ko.pack()

def kowrite(udalost):

ko.insert(END,"hihih")

mwin.bind("Q",kowrite)

mwin.mainloop()

ale kdybys to mermomoc? cht?l d?lat t?m tv?m import Tkinter as tk, tak bys musel m?sto END napsat tk.END, asi takle:


import Tkinter as tk

mwin=tk.Tk()

mwin.title("nifflheim console")

ko=tk.Text(mwin, width=64, height=15, bg="#000066",font="Arial 10 bold", fg="greenyellow")

ko.insert(1.0,"koko")

ko.pack()

def kowrite(udalost):

ko.insert(tk.END,"hihih")

mwin.bind("Q",kowrite)

mwin.mainloop()

snad jsem pomohl

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Josef Hornych0
Návštěvník
24. 6. 2006   #3
-
0
-

jj,pomohl si hodně....Přišel jsem taky na to, že bych nemusel psát tk.END ale mohl bych taky psát "end" :cigo: :cigo:

Jo a ještě mám jeden problém. Jelikož sem se z helpu nikdy nic nenaučil, tak bych potřeboval návod, jak použít [color=orange]exec[/color]....Pls help!!! :helpme:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
24. 6. 2006   #4
-
0
-

Jelikož sem se z helpu nikdy nic nenaučil, tak bych potřeboval návod, jak použít exec....

Tak to ti doporucuju rychle to napravit, nez prijde geon. Ten by te roztrh jak hada :o)

Bez manualu ses nahranej. Nema to smysl...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Josef Hornych0
Návštěvník
24. 6. 2006   #5
-
0
-

By me roztrh jak pythona????Ja jako bych se neco byl byval naucil, kdybych chapal jak... :D :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
24. 6. 2006   #6
-
0
-

Jo, nejak tak :o)

>>> cmd = "print 'geon uz si jde pro tebe'"

>>> exec cmd
geon uz si jde pro tebe

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Josef Hornych0
Návštěvník
24. 6. 2006   #7
-
0
-

No tak přesně tohle sem zkoušel......A nešlo to.....No co....Možná sem tam udělal chybu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Josef Hornych0
Návštěvník
24. 6. 2006   #8
-
0
-

?:???:??Tak teda nevim.By m? zaj?malo, jestli nevad?,kdy? to m?m ve funkci...P??e mi to?:error:??:error:?:
SyntaxError: unqualified exec is not allowed in function 'pressenter' it contains a nested function with free variables


Co s tim....?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
24. 6. 2006   #9
-
0
-

Hod sem ten kod celej...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Josef Hornych0
Návštěvník
24. 6. 2006   #10
-
0
-

import Tkinter as tk
mwin=tk.Tk()
mwin.title("nifflheim console")
ko=tk.Text(mwin, width=64, height=15, bg="#000066",font="Arial 10 bold",state=tk.DISABLED, fg="greenyellow")
ko.insert(1.0,"koko")
ko.pack()
cmdline=tk.Entry(mwin,bg="blue",fg="greenyellow",font="Arial 10 bold",width=64)
cmdline.pack()
def pressenter(akce):
def cw(co):
ko["state"]="normal"
ko.insert(tk.END,co+"n")
ko["state"]="disabled"
cw(cmdline.get())
command="print 'bnknh'"
exec command
cmdline.delete(0,"end")
cmdline.bind("<Return>",pressenter)
mwin.mainloop()


u? m? to ?tve?:bumbum:??:bumbum:?



Jo a sorry to Blujacker, ?e sem nepou?il jeho způsob.....M? se to nechce mazat...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
24. 6. 2006   #11
-
0
-

Osamostatnil jsem tu vnorenou funkci a uz to zda se jede:

import Tkinter as tk

mwin=tk.Tk()
mwin.title("nifflheim console")
ko=tk.Text(mwin, width=64, height=15, bg="#000066",font="Arial 10 bold",state=tk.DISABLED, fg="greenyellow")
ko.insert(1.0,"koko")
ko.pack()
cmdline=tk.Entry(mwin,bg="blue",fg="greenyellow",font="Arial 10 bold",width=64) cmdline.pack()

def cw(co):
ko["state"]="normal"
ko.insert(tk.END,co+"\n")
ko["state"]="disabled"

def pressenter(akce):
cw(cmdline.get())
command="print 'bnknh'"
exec command
cmdline.delete(0,"end")

cmdline.bind("<Return>",pressenter)
mwin.mainloop()
Nekde v konferenci jsem narazil na podobny problem s exec, tykalo se to vnorenych funkci (tehdy rekurze), ale moc jsem to po pravde receno nezkoumal...on to i ten error rika celkem vymluvne ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Josef Hornych0
Návštěvník
24. 6. 2006   #12
-
0
-

OK thx.:super:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
25. 6. 2006   #13
-
0
-

cmdline - dobrý nápad, já jsem na podobném principu kdysi udělal kalkulačku - měla takto jednoduše všechnu matematiku příkazové řádky, kterou má Python - včetně přednosti funkcí :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Insert do ms sql v c# — založil JannyM

Podmíněný insert — založil hlucheucho

Hromadný insert — založil Paja2

PHP - Insert — založil Akhbar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý