Tvorba WebSite – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tvorba WebSite – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comTvorba WebSite – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
5. 3. 2008   #1
-
0
-

Ahoj.

Chci si vytvořit nějaké lepší stránky, ( ne statické ,HTML ). Mám použít PHP nebo ASP.NET ?? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
w3q0
Věrný člen
5. 3. 2008   #2
-
0
-

To Standa : Podľa toho načo tie stránky majú slúžiť. Ja som to tiež riešil, skús pohľadať niekde vo fóre. Ide o to že ASP.NET je skvôr na väčšie projekty(ebankingové služby atď.)
PHP + MySQL je skvôr pre osobné stránky a podobné, menšie projekty.
ASP.NET je iba framework, čiže musíš k nemu vedieť niektorý z jazykov .NET(VB, C#).
Ďalej záleží na tom, či chceš mať tie stránky na free dómene, alebo na platenom hostingu. Freehostingou pre ASP.NET je málo a ponúkajú dovolím si povedať dosť málo priestoru ;) Naopak na freehosting na PHP narazíš na každom kroku. Čiže, ak chceš vytvoriť napr. svoj osobný blog, skvôr to PHP, poprípade použi niejaký framework. Veľmi dobrý je CakePHP. Ak chceš zase vytvoriť niejaký portál alebo eshop, skvôr by som volil ASP.NET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Tocimanko0
Grafoman
5. 3. 2008   #3
-
0
-

w3q napsal: PHP + MySQL je skvôr pre osobné stránky a podobné, menšie projekty.


Blbosť. Príklad: Zdá sa ti programujte.com ako malý projekt?

ASP.NET je iba framework


Tiež blbosť :) .NET Framework je framework! Nie ASP (Active Server Pages)

Inak otázka je položená asi tak, že pár debilov tu o chvíľku rozpúta flame :) Ale teším sa na názor cteného DeaLera ;)

Môj názor: Vyber si to, čo ti lepšie sadne. Ak máš skúsenosti s .NET, tak je pre teba dobrá voľba ASP.NET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
w3q0
Věrný člen
7. 3. 2008   #4
-
0
-

Tocimanko napsal:

w3q napsal: PHP + MySQL je skvôr pre osobné stránky a podobné, menšie projekty.


Blbosť. Príklad: Zdá sa ti programujte.com ako malý projekt?

ASP.NET je iba framework


Tiež blbosť :) .NET Framework je framework! Nie ASP (Active Server Pages)

Inak otázka je položená asi tak, že pár debilov tu o chvíľku rozpúta flame :) Ale teším sa na názor cteného DeaLera ;)

Môj názor: Vyber si to, čo ti lepšie sadne. Ak máš skúsenosti s .NET, tak je pre teba dobrá voľba ASP.NET.



ASP je serverový skript, .NET je framework, čo je potom ASP.NET? Serverový skript, alebo framework? :D Ja viem že to nieje práve framework, ale nič lepšie ako to nazvať ma nenapadlo.

Programujte.com nie je malý projekt, to je pravda, ale to neznamená, že by nemohlo fungovať pomocou ASP.NET. Ďalej platí to, že to je iba približne, to že väčšina väčších projektov je robených pomocou ASP.NET( platí to pre e-banking a podobné projekty) neznamená, že sa nenájdu veľké projekty robené pomocou PHP. Ale ja si osobne myslím že na väčšie proojekty je skvôr ASP.NET.

Ďalej platí že PHP sa dosť podobá C#(aspoň čo som čítal), čiže ak má skúsenosti napr. z C# tak si môže vybrať aj PHP ;) Ak zase robil vo VB tak si asi vyberie ASP.NET, pretože VB sa veľmi nepodobá na PHP. Ale nevravím, že si nemôže vybrať PHP, veď ty si toho jasným príkladom(to Tociman).

Ďalej si myslím, že autor príspevku sa iba rozhoduje, ktorý jazyk sa učiť(opravte ma ak sa mýlim).

PS: Tiež ma zaujíma Dealerov názor, on začínal s PHP a potom prišiel C# a ASP.NET. No uvidíme.

EDIT: Nič proti PHP nemám, aj môj blog píšem v PHP. :) Aby to nebolo tak že som zarytím zastáncom ASP.NET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
7. 3. 2008   #5
-
0
-

Ebankingove aplikace jsou vetsinou v Jave :)

Myslim, ze budes mit o dost lepsi se ucit PHP. Ono kdyz umis dobre jeden jazyk, tak naucit se nejaky dalsi podobny uz neni nic tezkeho. PHP se v densni dobe o dost lepe pouziva diky siroke podpore hosteru. ASP NET ti ale potom nabidne lepsi pristup k dalsim, rozsirujicim technologiim (ktere na 99,99% nikdy nevyuzijes, to uz je pro hodne specializovane veci).

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý