Převod data na text – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod data na text – PHP – Fórum – Programujte.comPřevod data na text – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
GE.org0
Duch
7. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
zrovna jsem narazil na jeden problém - potřebuji, aby se mi datum (klasicky přes Date) převedlo na textový řetězec, abych ho mohl porovnávat s databází (kde je právě jako VARCHAR). Nevíte někdo, pls, jak na to? Hledal jsem na Googlu, ale nic moc jsem nenašel, dokonce ani PHP manuál takovou funkci nenabízí (alespoň ne přímo). Není na to ale nějaký fígl? Poraďte, prosím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.154.–
Reklama
Reklama
netman920
Super člen
7. 3. 2008   #2
-
0
-

Ja by som to vyriesil ze v databaze by to bol text a datum by bol v tvare u
napr :

echo date(U);

a to by si porovnával s databázou

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Erik0
Návštěvník
7. 3. 2008   #3
-
0
-

nepomohlo by ti toto ?
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=8115-datum-v-sql-a-php#67200

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
GE.org0
Duch
17. 3. 2008   #4
-
0
-

Zkouším to, ale stále nic... potřebuji nějak převést datum, aby ho to bralo jako string a taky s ním tak pracovalo (tzn. umělo porovnat s databází, kde mám datum jako VARCHAR - btw ve formátu "j.n.Y")...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.154.–
Beduin0
Duch
17. 3. 2008   #5
-
0
-

PHP jsou datové typy ukradené. Takže klidně můžeš porovnávat if($vygenerovane == $z_databaze), i když jedno je int a druhé je varchar.

Jestli chceš číselné datum převést na formát j.n.Y, tak to udělej třeba takhle:

$vygenerovane = Date("j.n.Y");

$z_databaze = //tady to vybereš z databáze
if($vygenerovane == $z_databaze)
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
17. 3. 2008   #6
-
0
-

GE.org napsal:
Zkouším to, ale stále nic... potřebuji nějak převést datum, aby ho to bralo jako string a taky s ním tak pracovalo (tzn. umělo porovnat s databází, kde mám datum jako VARCHAR - btw ve formátu "j.n.Y")...


No ja mam pocit, ze pro mysql typ problem je. Proc tam to datum nemas uvedene v nejakem k tomu urcenem typu - je jich hned nekolik - TIMESTAMP, DATETIME, TIME, DATE.

Taky jde o to, jakym zpusobem je chces porovnavat. Jestli jenom jako rovnost, tak tam by sttring (tj. varchar) mel stacit, jestli i jako mens, vetsi atd., tak tam uz musis pouzit nejaky jiny typ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
ololol0
Newbie
17. 3. 2008   #7
-
0
-

Přiřaď ten datum nové proměnné, a ta už se tváří jako textová: Tento příklad vezme z datumu jen rok a spoji ho s textem:

<?php 

$dnesdat=Date("Y-m-d", Time());
$dnesdat_text_upraveny=substr($dnesdat,0,4)." pridany_text ";
echo $dnesdat_text_upraveny;
?>
s tuto novou proměnnou mohu pak porovnávat v db
Taky si mohu upravit ten datum do potrebneho tvaru napr pomoci prikazu mktime: toto vyhodi cislo minuleho mesice

$previous_month = date('F', mktime(0, 0, 0, $current_month-1, date("d"),  date("Y")));
Editoval hrach: používej tagy určené k formátování příspěvku!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.95.–
GE.org0
Duch
25. 3. 2008   #8
-
0
-

Díky, už se to vyřešilo - vždycky je to nějaká banální, ale snadno přehlédnutelná chyba - v tomto případě uvozovky v dotazu na MySQL...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.154.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý