[DB] - chyba v sql update dotazu - přebývající čárka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] - chyba v sql update dotazu - přebývající čárka – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - chyba v sql update dotazu - přebývající čárka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

psenik0
Návštěvník
19. 3. 2008   #1
-
0
-

Může mi někdo vysvětlit co dělám špatně??
Vyplním formulář a pošlu jej na následující script, který se provede ale v databázi se nic nezmění.

//uložení editovaného článku

if ($_POST['from'] == 'cl_edit')
{
$IDCL = $_POST['IDCL'];
$titulek = $_POST['titulek'];
$perex = $_POST['perex'];
$telo = $_POST['telo'];
$rubrika = $_POST['rubrika'];
$bleskovka = $_POST['bleskovka'];
$completed = $_POST['dokoncen'];

mysql_query("UPDATE `situjte5664`.`clanky` SET `nazev` = '$titulek', `uvodnik` = '$perex', `telo`='$telo', `rubrika`='$rubrika', `completed`='$completed' `aktualizace` = NOW(), WHERE id_clanku='$IDCL'");
header("location:clanky.php");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Tocimanko0
Grafoman
19. 3. 2008   #2
-
0
-

Skús zmeniť tento riadok:

mysql_query("UPDATE `situjte5664`.`clanky` SET `nazev` = '$titulek', `uvodnik` = '$perex', `telo`='$telo', `rubrika`='$rubrika', `completed`='$completed' `aktualizace` = NOW(), WHERE id_clanku='$IDCL'");



Na:
mysql_query("UPDATE `situjte5664`.`clanky` SET `nazev` = '$titulek', `uvodnik` = '$perex', `telo`='$telo', `rubrika`='$rubrika', `completed`='$completed' `aktualizace` = NOW(), WHERE id_clanku='$IDCL'") or die("Nastala nasledujúca chyba:".mysql_error());

A ak sa nejaká chyba vyskytla, skopči ju sem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
psenik0
Návštěvník
19. 3. 2008   #3
-
0
-

Poupravil jsem SQL dotaz podle toho co mi to hlásilo za chyby a teď mám už jen jediný problém který vyřešit nemůžu:
výpis chyby:
Nastala chyba:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id_clanku=164'' at line 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Earl Cash0
Věrný člen
19. 3. 2008   #4
-
0
-

no ja to proletel jen narychlo ocima a chybi mi tam jedna carka mezi '$completed' a `aktualizace`.....pokud jsi to neopravil tak to vyzkousej...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Tocimanko0
Grafoman
19. 3. 2008   #5
-
0
-

....`aktualizace` = NOW(), WHERE
Vyhoď tú čiarku :) Neviem, či to je to riešenie, ale skús...

EDIT: Do kelu. Bol som predbehnutý :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
psenik0
Návštěvník
19. 3. 2008   #6
-
0
-

Diky moc :D..
To teda cumim co dovede blba carka:-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý