Priesvitnost – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Priesvitnost – Delphi – Fórum – Programujte.comPriesvitnost – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

misela
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
29. 3. 2008   #1
-
0
-

Hoj,
potrebujem trochen nakopnut spravnym smerom. Pisem programik, ktory budem pouzivat ako "poznamky blok a mierne upravene a zmensene kreslenie v jednom", ktory budem mat stale na ploche. (to je vlastne jedno) Chcem sa spytat, ako sa v delphi da naprogramovat, aby bol na 80% priesvitny? A aby sa dala priesvitnost nastavovat?
A este jedna otazka, doteraz som ho mala robeny tak, ze bol vzdy v trayliste. Ako sa da zariadit, aby mi bezal na pozadi? V trayi aj na liste mi prekaza. Stejne ho mam spusteny cely den.

Diky moc za odpoved alebo za link, kde je to vysvetlene.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.40.–
misela
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
31. 3. 2008   #2
-
0
-

nikto nevie pomoct? :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.40.–
Ace McIntosh0
Super člen
31. 3. 2008   #3
-
0
-

Ale jo, od Delphi 6 se o průhlednost okna starají 4 základní vlastnosti (třídy TForm): Jsou to vlastnosti AlphaBlend, AlphaBlendValue, TransparentColor a TransparentColorValue. Najdi si to v Properties svého formuláře a vesele změň;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
misela
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
1. 4. 2008   #4
-
0
-

Ace McIntosh: vdaka, pohram sa s tym hned ako sa dostanem domov. Co zvysok? Napada ta nieco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.40.–
misela
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
4. 4. 2008   #5
-
0
-

a da sa nastavit priesvitnost len pozadia formulara na 30%? nechcem priesvitne cele okno aj s tlacitkami :(((

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.40.–
Ace McIntosh0
Super člen
5. 4. 2008   #6
-
0
-

Takže aplikaci z pruhu úloh skryješ naprosto jednoduše:

procedure TForm1.Skrytizpruhuuloh;

begin
ShowWindow(Application.Handle, SW_HIDE);
end;

a zobrazíš analogickým způsobem:
procedure TForm1.Zobrazenivpruhuuloh;

begin
ShowWindow(Application.Handle, SW_SHOW);
end;


A z traye ikonku vyženeš tak, že ji nebudeš vůbec vytvářet, ale to je asi jasné(píši jen pro kompletnost:-)).

Jinak takový doplněček, pokud bys program chtěl zneviditelnit i pro správce úloh:
nejdříve si deklaruj tuto funkci:
function RegisterServiceProcess(dwProcessID, dwType: Integer): Integer; stdcall; external 'KERNEL32.DLL'; 

a nyní již můžeš napsat proceduru pro schování:
procedure TForm1.Schovejzeseznamuprocesu;

begin
RegisterServiceProcess(GetCurrentProcessID, 1);
end;

či pro opětovné ukázání:
procedure TForm1.Ukazvseznamuprocesu;

begin
RegisterServiceProcess(GetCurrentProcessID, 0);
end;


--------------------------------------------------------------------------------------

Jinak k té průhlednosti: bohužel nevím jak by se dalo zařídit, aby vlastnost transparentnosti (AlphaBlendValue) byla rozdílná pro formulář a komponenty v něm, skoro bych řekl že to nelze, protože všechny komponenty ve formuláři jsou jeho potomky a ti dědí vlastnosti po svých předcích(v tomto případě vlastnosti třídy TForm). Zkus to vyřešit např. změnou fontu nebo barvy textu, když si s tím vyhraješ, určitě si poradíš;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
misela
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 4. 2008   #7
-
0
-

bohužel nevím jak by se dalo zařídit, aby vlastnost transparentnosti (AlphaBlendValue) byla rozdílná pro formulář a komponenty v něm, skoro bych řekl že to nelze, protože všechny komponenty ve formuláři jsou jeho potomky a ti dědí vlastnosti po svých předcích(v tomto případě vlastnosti třídy TForm).


a naopak by sa to nedalo? myslim, nastavit 30% priesvitnost nejakemu tlacitku alebo obrazku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.40.–
misela
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 4. 2008   #8
-
0
-

kaslem na to => vyriesene, temu mozte zmazat

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Priesvitnost v XNA — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý