Error při if.: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Error při if.: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu – .NET – Fórum – Programujte.comError při if.: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Indikátor
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 4. 2008   #1
-
0
-

if (table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font.Bold)

{
table je dataGridView.

Nemůžu přijít na to v čem je chyba. Zápis table.CurrentRow.Cells[i] používám i jinde, tak proč to hází chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Reklama
Reklama
Sajmi0
Newbie
23. 4. 2008   #2
-
0
-

Zápis table.CurrentRow.Cells[i] máš dobře, ale špatně to ověřuješ v IFu. Zkus

if (table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font == Font.Bold)

{
...


Mělo by to jít, netestoval sem to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.171.–
Indikátor
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 4. 2008   #3
-
0
-

To Sajmi : Hodí to:

Operator '==' cannot be applied to operands of type 'System.Drawing.Font' and 'bool'	

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Sajmi0
Newbie
24. 4. 2008   #4
-
0
-

A co to házelo předtím?

To Indikátor : Font.Bold je bool, myslel sem že je to něco jinýho ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.171.–
dargorar0
Duch
25. 4. 2008   #5
-
0
-

Tak zkus pred tim napsat podminku

if(table.CurrentRow)

a pak az provadej tvuj kod (v C++ mi to takle jde)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.24.–
Indikátor
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 4. 2008   #6
-
0
-

To dargorar : Je nutné zjístit, jestli je text v té které buňce tučně. Teda alespoň neznám jiné řešení. Celá metoda vypadá takto:

private void bold_Click(object sender, EventArgs e)

{
for (int i = 1; i < table.ColumnCount; i++)
{
if (table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font.Bold)
{
table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font = new Font(table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font, table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font.Style & ~FontStyle.Bold);
}
else
{
table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font = new Font(table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font, table.CurrentRow.Cells[i].Style.Font.Style | FontStyle.Regular);
}
}
}
Metoda se zavolá po kliknutí na talčítko, pak projede všechny buňky kromě první a nastaví jim příslušný styl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.144.–
aerkain0
Newbie
30. 4. 2008   #7
-
0
-

Ja bych si spis tipl, ze to nema jeste přiřazene.

Takže mrkni(ete), jestli ta podminka neni jeste pred kodem tohoto typu: "identifikátor = new datový_typ[velikost_pole];"

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.89.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý