Bootovaci program – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bootovaci program – .NET – Fórum – Programujte.comBootovaci program – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lolik0
Super člen
2. 5. 2008   #1
-
0
-

cawte neviete ako mam vytvorit program aby sa dal pri starte pocitacu bootovat s diskety?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
Reklama
Reklama
Santas0
Věrný člen
2. 5. 2008   #2
-
0
-

.net je dost nevhodne na bootovanie

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
2. 5. 2008   #3
-
0
-

To Santas : Nejen nevhodné, dokud nebudou procesory umět zpracovat IL, tak to nebude možné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mephi0
Expert
2. 5. 2008   #4
-
0
-

djanosik napsal:
To Santas : Nejen nevhodné, dokud nebudou procesory umět zpracovat IL, tak to nebude možné.


no ale nemusia to vedieť priamo. Ak sa najskor nabotuje sw potrebny na spušťanie IL tak ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
2. 5. 2008   #5
-
0
-

To mephi : Samozřejmě, ale už to není bootovací .NET program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
3. 5. 2008   #6
-
0
-

a v com bz som mal vztvorit ten bootovaci program?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.10.–
3. 5. 2008   #7
-
0
-

Nejlépe asi C/C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
3. 5. 2008   #8
-
0
-

aha, a v .net by sa dal vytvorit program ktory by ovladal napr. motor na12v cez porty com a com1?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.7.–
Zelenáč0
Posthunter
3. 5. 2008   #9
-
0
-

lolik napsal:
a v com bz som mal vztvorit ten bootovaci program?


Assembler

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
lolik0
Super člen
3. 5. 2008   #10
-
0
-

a ty v tom vies robit?
a dal by napisat program v .NET a potom ho nejak napojit na assembler?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
Zelenáč0
Posthunter
3. 5. 2008   #11
-
0
-

To lolik : Jiste. Lide za to davaj velky prachy a rikaji tomu Windows..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
3. 5. 2008   #12
-
0
-

To Zelenáč : Možná by neškodilo přemýšlet, jak a proč vlastně odpovídáš.

1. Assembler je pro potřeby tazatele zcela mimo hru - teda jedině, že bys mu to napsal.
2. Proč sem prosimtě mícháš Windows? To není žádnej .NET spojenej s assemblerem.
3. Přestaň kecat nesmysly ;)

BTW: 3K už dávno nejsou velký prachy (nekomentuj to prosím)

To lolik : Možná by neškodilo trochu hledat.

1. Ano, komunikace na protech COM a COM1 by neměla být problém. Napiš si to buď sám nebo se podívej po hotovém řešení.
2. Jako základ bys mohl využít některý z managed OS (http://www.codeplex.com/singularity, http://www.gocosmos.org/index.en.aspx, http://www.sharpos.org/redmine/wiki/3, http://www.ensemble-os.org/). Případně se můžeš inspirovat a napsat vlastní řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zelenáč0
Posthunter
3. 5. 2008   #13
-
0
-

To djanosik :
Dovolim si tvrdit, ze boot sector nelze napsat v nicem jinem nez v assembleru. Ty jsi vsak zrejme jineho nazoru, jelikoz v priskevku pises, ze se k tomu da pouzit C/C++ (a to dokonce "nejlepe"). Nechci psat "Prestan kecat nesmysly" pro pripad, ze bych se mylil, ovsem ty s tim evidentne problem nemas, z cehoz jsem usoudil, ze sve tvrzeni muzes dokazat nejlepe formou zdrojoveho kodu. Nebo snad, ze bys nad tim vyrokem nepremyslel a proste jen instinktivne placnul to, co ti zrovna prislo na jazyk?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
lolik0
Super člen
3. 5. 2008   #14
-
0
-

To djanosik :
2. a da sa to napisat v .NET ? ked s tym mas nejake skusenosti pls hod nejaky scriptik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
3. 5. 2008   #15
-
0
-

To Zelenáč : Ale taky tam píšu to slůvko "asi", což znamená, že si nejsem jistej a očekávám, že mě na připadnej omyl někdo upozorní. Slůvka "asi", "možná" a podobná mohou dát větě zcela jiný význam a přesto je všichni tak rádi vynechávají. Já do této problematiky nevidím a ani to netvrdím - nicméně při programování zmíněného SharpOS nebyl assembler použit.

Pokud seš si jistej, že C/C++ použít nelze, tak stačí říct.

To lolik : Nemám, ale jak už jsem řekl - podívej se na ty odkazy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
3. 5. 2008   #16
-
0
-

To djanosik :
srry myslel som to 1. s tym com a com1 portom ci si to uz skusal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
Zelenáč0
Posthunter
3. 5. 2008   #17
-
0
-

To djanosik : J, uznavam ze moje formulace nebyla zrovna nejstastnejsi. Rekl bych to jinak: Nema cenu delat to, co uz udelali jini a ve vetsine pripadu lepe (novy operacni system).
Ten SharpOS me docela zajima - az budu mit trosku casu, tech par radku assembleru tam najdu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
3. 5. 2008   #18
-
0
-

To Zelenáč : Jsem zvědavej, já ho nenašel (a to jsem nehledal). Samozřejmě nepočítám možnost použití kódu třetí strany případně přímou konverzi z nějakého jazyka do assembleru (toho využívá druhý zmíněný projekt: http://www.gocosmos.org/Docs/Dev/FromCSharpToBoot.EN.aspx).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
3. 5. 2008   #19
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
4. 5. 2008   #20
-
0
-

nic som na tej stranke nenasiel. nemas nieco ine?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.23.–
4. 5. 2008   #21
-
0
-

To lolik : A dost. Ta stránka popisuje třídu pro práci se seriovými porty. Tak si to nějak přeber a dohledej si k tomu příklady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mephi0
Expert
5. 5. 2008   #22
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
lolik0
Super člen
5. 5. 2008   #23
-
0
-

diky to my pomohlo :) len prace prechadzam na c++ :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.19.–
5. 5. 2008   #24
-
0
-

To lolik : Skákat z vlaku do vlaku není nejlepší cesta k cíli, zvlášť když každý vlak jede jiným směrem. Pozitivní je snad jen to, že se naučíš jezdit ve vlaku ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Program — založil dakine

Program — založil mattisse

C# program — založil xpiii

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý