DataSource - přiřazení sloupce z db sloupci v dataGridView – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DataSource - přiřazení sloupce z db sloupci v dataGridView – .NET – Fórum – Programujte.comDataSource - přiřazení sloupce z db sloupci v dataGridView – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Translátor
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 5. 2008   #1
-
0
-

Mám dataGridView s předdefinovanými sloupci a chci jej naplnit daty z tabulky v databázi, kde mě zajímají jenom některé pole, u kterých potřebuju určit, v kterých sloupcích dataGridView se zobrazí.

Momentálně používám tento způsob:



private void InitializeDataGridView()
{
table.AutoGenerateColumns = true;

bs.DataSource = GetData("Select * From current_data");
table.DataSource = bs;
}

private static DataTable GetData(string sqlCommand)
{
SQLiteConnection sql = new SQLiteConnection(connectioString);
sql.Open();
SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(sqlCommand, sql);
SQLiteDataAdapter adapter = new SQLiteDataAdapter();
adapter.SelectCommand = cmd;

DataTable table = new DataTable();
table.Locale = System.Globalization.CultureInfo.InvariantCulture;
adapter.Fill(table);

return table;
}

Kterým ale docílím toho, že se mi k nastaveným sloupcům dataGridView přidají ještě všechny sloupce ze zdrojové tabulky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.144.–
Reklama
Reklama
mephi0
Expert
5. 5. 2008   #2
-
0
-

bs.DataSource = GetData("Select * From current_data");


"Select * From current_data" je tzv. SQL jazyk. používa sa na požiadavky na DB server. V preklade do ľudskej reči :) je to :
"Označ všetko z tabuľky current_data", takže stači prepisať tento string, teda konkretne tu jednu *

odporúčam: http://www.w3schools.com/sql/default.asp

a ešte je dobre v sql query rozlišovať sql príkazy a názvy premenných, ale to je len typ:

SELECTmoj_stlpec_A, moj_stlpec_B FROM current_data

ps. dufam že som pochopil o čo ide.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý