Naprogramování programu na převedení MDB databáze na databázi kompatibilní s phpBB forem – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Naprogramování programu na převedení MDB databáze na databázi kompatibilní s phpBB forem – MySQL – Fórum – Programujte.comNaprogramování programu na převedení MDB databáze na databázi kompatibilní s phpBB forem – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
17. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

šel by naprogramovat program který by MDB databázi ASPX fora překonvertoval na databázi kompatibilní s phpBB forem? Myslím aby se například data uživatelů uspořádaly do tabulky phpbb_users,témata do tabulky phpbb_topics,příspěvky do tabulky phpbb_post a texty příspěvků do tabulky php_post_text. Pokud ano,jak nebo kde najdu návod či skript na naprogramování tohoto programu?


Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.81.–
jozosandy0
Newbie
17. 7. 2008   #2
-
0
-

Teoreticky sa da naprogramovat vsetko, co je to za otazka. Nothing is impossible.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
stepan0
Newbie
17. 7. 2008   #3
-
0
-

Nemám s uvedenými diskusními fóry zkušenosti, takže nevím, jestli neexistuje nějaký tool... ten by byl nejjednodušší, protože by elegantně udělal vše za tebe. Třeba také existuje nějaký driver, který by dovolil připojení datábáze na jinou databázi (např. pro Oracle existuje driver, který dokáže pomocí linku zpřístupnit tabulky na SQL Serveru).

Zkusím tě trochu nasměrovat, jak si migrační skript udělat sám:

1) Porovnej si datový model obou databází a namapuj si jednotlivá data z původního datového modelu do nového.

2) Ne vždy to půjde, někde může být více hodnot v jednom sloupečku a položky odděleny třeba středníkem - stejně tak nemusí sedět formát dat. V tomto případě rozmysli nějakou vhodnou funkci, která by dokázala provést transformací (substring, concat apod.).

3) Zvol vhodný postup. Ten bude závislý na tom, jestli potřebuješ provést migraci dat on-line (bez odstavení databáze) nebo jestli si můžeš dovolit odstávku. Stejně tak, kolik času na přenesení dat máš. Podle složitosti struktury (odkud se budou data dotahovat) třeba vyexportuješ data do CSV souboru a následně nějakým toolem naexportuješ do nové databáze - databáze většinou poskutují nástroj, který umožňuje import z textového souboru.

Snažil bych se vyhnout přístupu, kdy si vytvoříš nějaký externí skript (šílenost ala PHP!), který dotáhne jeden záznam z původní databáze a uloží ho do nové. Ten by fungoval na malém objemu dat, ale u rozsáhlejší databáze bude k ničemu.

Stejné téma se rozebíralo ve fóru http://forum.builder.cz/read.php?21,2660553.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.241.–
17. 7. 2008   #4
-
0
-

Snažil bych se vyhnout přístupu, kdy si vytvoříš nějaký externí skript (šílenost ala PHP!), který dotáhne jeden záznam z původní databáze a uloží ho do nové. Ten by fungoval na malém objemu dat, ale u rozsáhlejší databáze bude k ničemu.


PHP ti mozna protahne ten samotny proces, zase je v nem ale velice jednoduche takove skripty delat. Pokud to nemusis delat za behu, tak bych se tomu nevyhybal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
stepan0
Newbie
17. 7. 2008   #5
-
0
-

PHP je prostě "pouze" skriptovací jazyk určený pro webové aplikace. Dělat v něm cokoliv dalšího je hloupost. Jednak naučí programátora špatným návykům, kterých se bude špatně zbavovat (především podlehne dojmu, že v PHP lze nabušit naprosto všechno) a za druhé je k tomu potřeba mít nainstalované PHP + webový server.

Že "je to jednoduché" je argument, který bohužel v praxi moc neobstrojí. Banky a mobilní operátoři platí nemalé peníze, aby se podobné přenosy dat proběhly co nejrychleji :-) tento případ je naprosto perfektní pro někoho, kdo si chce něco podobného vyzkoušet.

PHP je ve své kategorii skvělé, ale nesnažme se z něj dělat něco, co prostě není.

(Jinak díky za tip! Mohlo by z toho být velmi dobré téma na článek.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý