C++ a OpenGL - (re)kompilace do *.scr? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ a OpenGL - (re)kompilace do *.scr? – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ a OpenGL - (re)kompilace do *.scr? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

šachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
19. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, potřebuju poradit, v čem zkompilovat WinAPI (DEV-C++) zdroják v C++ s OpenGL do souboru .scr. Nebo alespoň jak rekompilovat výsledný .exe do .scr. Nevíte někdo, prosím, jak na to?

Díky všem za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.254.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
19. 7. 2008   #2
-
0
-

To šachy : exe můžeš max. reassemblerovat (či jak se to hrozné slovo píše)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
AdamHlavatovic0
Stálý člen
20. 7. 2008   #3
-
0
-

Nazdar, pokial ma pamet neklame tak nic rekompilovat nemusis. Staci ak premenujes ten exac na scr a mas to na www.builder.cz bol serial na tema screen saver, tak skus pohladat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
lolik0
Super člen
20. 7. 2008   #4
-
0
-

a da sa aj resassemblerovat .exe do .com?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
czbero0
Stálý člen
20. 7. 2008   #5
-
0
-

Pokud umíš assembler, tak ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 7. 2008   #6
-
0
-

To AdamHlavatovic : To je podle mě nesmysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
20. 7. 2008   #7
-
0
-

To survik1 :

Nesmysl to rozhodně není. Skutečně se jedná o klasickou aplikaci. Jen s tím rozdílem, že když systém spouští screensaver, tak mu předá speciální parametry, na které spořič reaguje(např. spuštení ve fullscreenu, náhled,případně otevřeni dialogu pro nastavení, atd.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zelenáč0
Posthunter
20. 7. 2008   #8
-
0
-

http://nehe.ceske-hry.cz/cl_wapi_setric.php

Abych nezapomněl, výsledný .exe soubor je nutné přejmenovat na .scr a zkopírovat do Windows/System. Až potom budete moci v nastavení obrazovky vyměnit šetřič za nový (samozřejmě lepší).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
20. 7. 2008   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 7. 2008   #10
-
0
-

Dobře, omlouvám se :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
AdamHlavatovic0
Stálý člen
20. 7. 2008   #11
-
0
-

jak mi neska odpovedal jeden spaniel, "no problem bro"

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
šachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
21. 7. 2008   #12
-
0
-

Díky všem. Ale DEV-C++ to bohužel neumí zkompilovat. Dá se nějak ošéfovat?
Výpis:

[Linker error] undefined reference to `wglCreateContext@4' 

[Linker error] undefined reference to `wglMakeCurrent@8'
[Linker error] undefined reference to `glViewport@16'
atd atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.254.–
darthdeus0
Stálý člen
21. 7. 2008   #13
-
0
-

To šachy : Project -> Project Options -> Parameters -> a do Linker přidat

-lopengl32

-lglu32

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
šachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
22. 7. 2008   #14
-
0
-

Jo, díky. Pořád tam bohužel zůstaly dvě chyby:-(

  [Linker error] undefined reference to `DefScreenSaverProc@16' 

[Linker error] undefined reference to `WinMain@16'


Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.254.–
22. 7. 2008   #15
-
0
-

Dotaz trosku mimo: musi byt screensaver vyuzivat WinApi? Dostal jsem jeden paradni napad, WinApi tam ale neprotlacim :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
22. 7. 2008   #16
-
0
-

To CommanderZ : Co jinýho? Děláš okenní aplikaci. Možná SDL, pokud by si formát screensaveru s ním rozumněl. A C++ použít nejde, to je konzole...by se ti vypisovala písmenka či co :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
22. 7. 2008   #17
-
0
-

Jj, je tam. Ona je to multiplatformni aplikace, takze je tam to WinApi dost bokem a ve velmi omezene mire (zobrazovani chybovych hlasek, vytvoreni okna a zpracovani dvou systemovych zprav).

Jedno varovani pro ty, co chteji vytvaret ty screensavery - windowsy posilaji ty argumenty ve forme /argument. Ja hodinu stravil na tom, ze mi to odmitalo cist argumenty ve forme -argument :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
22. 7. 2008   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
MZetko0
Stálý člen
22. 7. 2008   #19
-
0
-

To survik1 : Žádná hloupost, nýbrž naprostá pravda!
Zkus si přejmenovat třeba instalační balík nějaké aplikace (dejme tomu Firefoxu) na scr a hoď to mezi ostatní scwry a nastav ho jako aktivní. A tradá - máš spořič, kterým je instalačka Firefoxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
šachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
22. 7. 2008   #20
-
0
-

To MZetko : Kdyby to šlo, tak tady nezakládám vlákno s tím, že mi to nejde. Tak tam (%windir%\system) ten přejmenovanej exe soubor jednoduše dám. Jde o to, že systém zpracovává scr jinak než exe ikdyž mají stejnou (podobnou) binární strukturu. A o to tady jde, jak donutit systém aby byl schopnej ,,normální" exe použít jako spořič.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.254.–
22. 7. 2008   #21
-
0
-

Hele, klidne si never. Ja dneska vzal zdrojovy kod hry, zmenil tam par desitek radek (ty zmeny se tykaly jen odstraneni HUDu, prijmuti tech argumentu a vypnuti pri aktivite uzivatele) a normalne to zkompiloval. Pak uz jen staci opravdu prejmenovat ten exe na scr. Ani ho nemusis davat do win32, staci kdyz na nej klepnes pravym a das nainstalovat - a on se do te nabidky prida.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Kompilace openGl — založil flanopal

C++, OpenGL, SDL /// C++, OpenGL — založil Kolemjdouci

Kompilace — založil Kulich

Kompilace — založil Ykita

Kompilace v Qt — založil Turak

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý