Datum v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Datum v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comDatum v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Ota0
Newbie
26. 7. 2006   #1
-
0
-

Ahoj m?m takov? probl?m. Pot?ebuji, aby se v n?sleduj?c?m cyklu p?i ka?d?m pr?chodu zvedlo datum o jeden den. Zkou?el jsem to cel? p?ekonvertovat na jin? form?t data a po jedn? p?i??tat, nicm?n? pak se datum p?estane chovat jako datum a ?ervenec tak m? 32 dn?.



while($x<6){
$x = $x + 1;
echo '<li>',Date("Y-m-d"),'</li>';
}


A je?t? bych se cht?l zeptat, zda-li neexistuje v PHP n?jak? funkce, kter? by vyt?hla jm?no dnu tj. pond?l? ?ter? atd.

D?kuji za odpov?di!
:skunk2:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Jur??ek
~ Moderátor
0
Stálý člen
26. 7. 2006   #2
-
0
-



setlocale(LC_TIME, "slovak");
while ($x < 6) {
echo date("Y-m-d (l)", mktime(0, 0, 0, date("m"), date("d") + $x, date("Y")));
// alebo uz prelozeny nazov dna
echo strftime("%A", mktime(0, 0, 0, date("m"), date("d") + $x, date("Y")));
$x++;
}


Anglicky nazov dna vytiahnes znakom "l" (male L) vo formatovacom retazci funkcie date, alebo ak chces uz prelozeny nazov dna, tak pomocou funkcii setlocale a strftime (ako v priklade).

edit: Ale osobne by som sa funkcii setlocale vyhol, lebo na kazdej platforme inak funguje a radsej by som robil vlastny preklad nazvu dna.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ota0
Newbie
26. 7. 2006   #3
-
0
-

Díky moc...na konec jsem využil jen to připisování času. Na dny jsem si pak napsal vlastní fci s použitím iDate("w"). Každopádně super...Máš u mě pivo kluku slovenský :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
8. 9. 2006   #4
-
0
-

Čusík lidi,

chci se zeptat jakejma proměnejma udělam datum ve formátu den.měsíc.rok aby to vypadalo takhle:

21.9.2006

Mě se maximální povedlo 21.09.2006 a nemůžu za nic dostat tu nulu od toho měsíce. Zkoušel sem %d ale to tam právě dělá tu nulu. Teď to mam takhle:

SetLocale("LC_ALL", "Czech");

$datum = StrFTime("%d-%m-%Y", Time());


Díky moc za napsání celýho kódu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
8. 9. 2006   #5
-
0
-

Napadá mě jedině datum vygenerovat přes StrFTime a potom ho přes date zformátovat, aby se zachovalo místní nastavení.



SetLocale('LC_ALL', 'Czech');
$datum = date('j.n.Y', strtotime(StrFTime('%Y-%m-%d')));
echo $datum;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Datum v php — založil jura

Datum od do v PHP — založil fruti

Datum v SQL a PHP — založil Erik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý