Rozrezani promenne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozrezani promenne – PHP – Fórum – Programujte.comRozrezani promenne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
29. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj všem programatorům,
měl bych dotaz mam proměnnou např. $prom = "ahojjak";
potřebuju z teto promenne dostat do $prom1 (ahoj) a do $prom2 (jak).
Napadla mě pouze cesta přes pole... (přes cyklus while např. $prom1[$cislo] = $prom[$cislo];) Jenže tohle by mi zkomplikovalo situaci...
Nejde to nějak jinak než přes pole?Protože při výpisu z pole bych pak musel používat různých dalších funkci a echo $prom1, by pak nefungovalo... diky moc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
bukaj0
Věrný člen
29. 7. 2008   #2
-
0
-

Pavel
měl bych dotaz mam proměnnou např. $prom = "ahojjak";
potřebuju z teto promenne dostat do $prom1 (ahoj) a do $prom2 (jak).

$prom1 = substr($prom, 0, 4);

$prom2 = substr($prom, 4);

:o)

Pokud neřekneš, podle čeho se má proměnná „rozřezat“, jen těžko ti radit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
29. 7. 2008   #3
-
0
-

To bukaj : jasne ono je to v podstate jedno, ale treba v tomto pripade aby bylo rozdelene ahoj a jak... ale diky moc jdu to vyzkouset ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
zaachi0
Newbie
29. 7. 2008   #4
-
0
-

No tak pokud predem nevis, dle ceho rozdelovat, nebo neznas nejake pravidlo pro rozdelovani, tak to pude tezko.
Chyba bude mozna uz v te casti kodu, kde ziskas retezec, ktery chces rozdelovat.
Lepsi by bylo si uz tady tento retezec lip pripravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.210.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
29. 7. 2008   #5
-
0
-

To zaachi : jejda nechape me si :) ja prave chci rozdelovat po 3 znacich... a tenhle priklad co jsem uvedl byl jenom demonstrativni ;) ... Ja jenom nevedel jak se to ma rozdelovat jenom o to mi slo... dal uz to je jednoduche... Ale diky chlapi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
marioff0
Expert
29. 7. 2008   #6
-
0
-

<?php

$tvojtext = "text ktory ma kod posekat";
$pocetznakov = strlen($tvojtext);

$i = 0;
if ($pocetznakov>3) {
while($i<=$pocetznakov) {
$prom[] = substr($tvojtext, $i, 3);
$i = $i + 3;
}
}
?>


teraz je ten text v poli. Obsah pola zobrazis:

print_r($prom);

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
29. 7. 2008   #7
-
0
-

marioff napsal:

<?php
$tvojtext = "text ktory ma kod posekat";
$pocetznakov = strlen($tvojtext);

$i = 0;
if ($pocetznakov>3) {
for($i=0;$i<=$pocetznakov;) {
$prom[] = substr($tvojtext, $i, 3);
$i = $i + 3;
}
}
?>


teraz je ten text v poli. Obsah pola zobrazis:

print_r($prom);



Opet vynalezame kolo. PRESNE tohle dela str_split ;)

http://cz2.php.net/manual/en/function.str-split.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
marioff0
Expert
29. 7. 2008   #8
-
0
-

To CommanderZ : heh tak o tejto fc. som netusil :D :D

Ale preco to neurobit zlozito , ked to ide aj jednoducho, nie ?? :smile6: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
29. 7. 2008   #9
-
0
-

Treba protoze reseni zakompilovane nekde v nejake DLL je o dost rychlejsi? A treba proto ze je to jeden prikaz misto asi osmi radku kodu? Ano...reknes si...osm radku kodu...co kdybys to ale takhle delal vdycky? U vetsiho projektu je velmi citelne odlehceni kodu treba o 50%...a co pak dvacetinasobek jako v tomto pripade. Nezapomen, cas programatora je velmi draha komodita.

BTW, kazdy kdo s PHP zacina by mel vzit dokumentaci a jednu po druhe si projit VSECHNY funkce alespon pro praci s poli, retezci a mysql. Hrozne moc to pomaha, ver mi. Nerikam ze si je vsechny zapamatujes, alepson ale budes vedet co ten jazyk umi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
29. 7. 2008   #10
-
0
-

podivej se na funkce explode (nebo preg_split), dale substr, strpos.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
30. 7. 2008   #11
-
0
-

To CommanderZ : jj to vsetko si uvedomujem... samo mas uplnu pravdu

naposledy som cital dokumentaciu este v ere PHP4... asi si ju budem musiet zase prejst...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Rozřezání řetězce — založil Jerry123456789

Rozřezání webu — založil TomasUL

Rozřezání webu — založil D-Fox

Rozřezání grafické šablony — založil Michal_Pelech

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý