Mysql a oop – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mysql a oop – PHP – Fórum – Programujte.comMysql a oop – PHP – Fórum – Programujte.com

 

netman920
Super člen
30. 7. 2008   #1
-
0
-

ako sa da docielit vo frameworku aby sa kod dal zapisovat takto



$res = trieda::query('...');
foreach ($res as $row) {
echo $row['id'];
}

proste ide mi o to aby ta funkcia vratila take pole ako ked pouzijem
while ($yy = mysql_fetch_array(mysql_query('selec * from tabulka'))) {

echo $row['id'];
};


pls poradte presedel som nad tyn cely vecer a nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
30. 7. 2008   #2
-
0
-

V tom foreachi musi byt funkce, jenom promenna o nevyresi - tam je dulezite, ze se musi posunout ukazatel na dalsi vysledek, cehoz jenom s promennou nedosahnes.

EDIT: Mozna byto slo kdyby to byla clenska promenna - pomoci magicke funkce - byla by to ale prasarna a usetrilo by ti to akorat dve zavorky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
netman920
Super člen
30. 7. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ :
no moc som tomu nepochopil mohol by si vysvetlit lepsie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
bukaj0
Věrný člen
30. 7. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 7. 2008   #5
-
0
-

hehe :) zrovna tohle jsem si vcera a predevcirem nejak naprogramoval :) akorat, ze je to trochu sofistikovanejsi :) :) automaticky to totiz vysledek rozparsuje :) ukazka jak sem to pri testoval - je z toho snad trochu videt, co to umi ;)

<?php

require_once './Db/DbConnection.php';

$db = new DbConnection(array('driver' => 'mysqli', 'database' => 'hrach_blog'));
$res = $db->query("select [posts.url], [posts.id], [comments.id] from [posts] left join [comments] on [comments.post_id] = [posts.id] order by [posts.id]");

//print_r($res->fetchAll());
//print_r($res->fetch());
//print_r($res->fetch());
//print_r($res->fetch());

//$res = $res->fetch();
//echo $res->id;
//echo $res->name;

foreach ($res as $val) {
echo $val->posts->id . " - " . $val->posts->url . " - ";
foreach ($val->comments as $comment) {
echo $comment->id;
}
echo "<br>";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
netman920
Super člen
31. 7. 2008   #6
-
0
-

no oka
ale ako mas zapisanu tuto funkciu?

$res->fetch()

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 7. 2008   #7
-
0
-

$db->query() vraci objekt DbResult

v nem mam normalne tu funkci fetch(). zaroven tento objekt implementuje IteratorAggregate, pak tedy mam jeste funkci

    /**

* IteratorAggregate interface
* @return ArrayIterator
*/
public function getIterator()
{
return new ArrayIterator($this->fetchAll());
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
netman920
Super člen
31. 7. 2008   #8
-
0
-

no z tohto som somar
ale diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý