MySQL + PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MySQL + PHP – MySQL – Fórum – Programujte.comMySQL + PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Václav Žitek0
Návštěvník
28. 7. 2006   #1
-
0
-

Chtel bych si sloupecek tabulky , ktery se bude jmenovat podle promenny (v php)
$heslo a nevim jak na to jediny co sem stvoril bylo toto?



mysql_query ("CREATE TABLE heslo ($heslo VARCHAR (24));
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Farundel0
Super člen
29. 7. 2006   #2
-
0
-

1) Propanakrale! Prohlidnul sis to po sobe aspon trochu? Poradim ti jednu tajnou programatorskou fintu: zkus si, nez zacnes bedovat nad tim, co je spatne, spocitat uvozovky, pripadne zavorky v chybnem prikazu. Usetris si tim hodne starosti...zkus to treba ted...pokud chybu nenajdes ani ted, tak muzes prejit na nasledujici bod...

2) Spravne je to takhle:

mysql_query("create table heslo ($heslo varchar(24))");
3) K cemu to prosim tebe chces? Nechci rejpat, ale at se snazim jak se snazim premyslet, ten prikaz mi proste prijde uplne na nic :o) Co chces vubec delat? Vkladat hesla do tabulky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Václav Žitek0
Návštěvník
30. 7. 2006   #3
-
0
-

jo nebo tam zapsat neco jinyho!Vubec nemam tucha jak to zapsat jinak ne? takle, chci tam zapsat vysledek promenny heslo, kterou zeberu z formulare, ale nevim jak to do ty databaze nacpat.... a dalsi hesla bych vkladal insertem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
30. 7. 2006   #4
-
0
-

Proc insertem nevlozis i to prvni? :o)))

A proc se radsi nepodivas na nejaky tutorial nebo si nekoupis nejakou knizku? Protoze timhle zpusobem, to bude trvat hodne dlouho, nez neco vytvoris...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
30. 7. 2006   #5
-
0
-

Ak nemusis nevytvaraj tabulky v PHP, lebo v tvojom pripade aj tak tu tabulku vytvoris iba raz a potom donej budes iba vkladat. Skus si nastudovat zaklady SQL, aby si zistil, ako pracuju DB. Tu na servery tiez vysiel pekny serial o MySQL. Napr. hned druha lekcia http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2005112102-MySQL---2.-lekcia sa zaobera vytvorenim tabuliek. A ked ju budes mat vytvorenu, tak cez PHP mozes do nej pridavat zaznamy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Václav Žitek0
Návštěvník
30. 7. 2006   #6
-
0
-

to už sem celé prošel! Ale jak mam tam vložit výsledek proměnné?

mysql_query("create table heslo ($heslo varchar(24))");

Par lidi, co mam na icq řiká, že se to uloží do databáze takto "$heslo" a ne jeji vysledek!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
31. 7. 2006   #7
-
0
-

1) Prikaz create se pouziva na vytvoreni tabulky, ne na vkladani dat. od toho je prikaz insert

2) To prikazu bude opravdu vlozena hodnota promenne heslo, ne string '$heslo'. Pokud bys tam chtel vlozit '$heslo' a ne jeji obsah, tak by prikaz musel byt uzavren v jednoduchych zavorkach '

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Václav Žitek0
Návštěvník
31. 7. 2006   #8
-
0
-

Dík! Vím, že se používá insert, ale byl jsem línej to přepisovat, díky za vysvětlení!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peto0
Duch
23. 9. 2006   #9
-
0
-

Mozete mi prosim poradit co mam robit ked ma moje MySql nechce nikam pustit? Vypisuje mi to asi tak toto:

C:Program FilesMySQLMySQL Server 5.0binmysqlshow.exe: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)

a to hocikedy ked sa chcem pripojit cez php alebo spustam iny MySql prog alebo aj ked chcem zalohovat tabulku...A netusim co s tym mam robit.Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Peto0
Duch
24. 9. 2006   #11
-
0
-

Nebolo to v tom ale dik musel som si na roota prihodit privilegia v MySQL a mne neislo vobec ani zazalohovat ani nic nielen sa pripojit :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

MySQL a PHP... — založil Anonymní uživatel

Php a mysql — založil janik366

Php+mysql — založil bernie

PHP + Mysql — založil marzelo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý