× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

XP zase rychleji

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       12. 9. 2005       15 305×

Zrychlujeme systém dnes zase jinak a to .....

Prefetch je složka v adresáři Windows a slouží pro rychlejší spouštění aplikací. Ale jakmile je tato složka na disku několik týdnů, je v ní binec a místo k užitku je spíš na škodu, proto je vhodné její obsah jednou za čas vymazat. To se provede, tak že do složky vlezete a smažete vše co tam je :o). Nebojte za chvilku tam ty soubory budou zas :).

Můžete také zakázat ukládání souborů do složky Prefetch nebo ji nastvit a to takto: najdete si klíč Enabled Prefetcher v HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters a ten budete uprvovat.

Můžete do něj zadat 4 hodnoty: 0 pro vypnutí funkce, 1 pro to, aby si tam mohly ukládat soubory aplikace; 2, aby si tam mohly ukládat svá data Windows a posední 3 kombinuje předchozí dvě hodnoty.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/1970010138-xp-zase-rychleji/ ].