× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

IRDA – čili PC na DO - Dokončení

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       zatím neprovedena       29. 10. 2005       11 585×

Dokončení minulého dílu. V tomto díle se podíváme na to, jak nastavit software, aby mohl ovládat multimediální přehrávače...

Pokračování minulého dílu. Minule jsme se, pokud se nepletu, dostali záložce O.S. a dnes budeme pokračovat záložkou Příkaz. Ta bude bezesporu zajímavá a pro mnohé nejpodstatnější. Zde se totiž naučíme, jak naučit počítač, aby uměl ovládat různé programy jako WMP, Power DVD nebo jiné přehrávače a nejen je.

V této záložce klikneme na následující tlačítko a objeví se nám následující dialog. V něm klikneme na tlačítko Start a provedeme operaci, kterou chceme simulovat. Například v již spuštěném přehrávači stiskneme tlačítko pro posunutí písničky.

V dialogu se nám vypíše, co jsme udělali. Stiskněte tlačítko Zastavit. Operací zde může být víc, a proto musíte logicky najít tu, kterou potřebujete. Jednou na ni klikněte, stiskněte tlačítko použít a zavřete okno. Vyplní se vám políčka WParam a LParam a ostatní nutné věci, ke kterým se vy příliš nedostanete. Pouze pokud se podíváte pod formulář, jehož zobrazení si můžete vynutit stisknutím tlačítka cíl.

Správně nastavený formulář může vypadat třeba takto:

Nyní se podíváme na záložku Grider. Ta možná mnohým nepřijde příliš zajímavá, ale využití určitě najde, i když spíše vyjímečně. Můžete pomocí ní různě zakazovat skupiny příkazů a ovládat samotný program Grider.

Další záložka je zajímavější, umožňuje totiž simulovat myš. Jak její pohyby, tak i kliky na tlačítka, včetně dvojkliků. Na formuláři to může vypadat například takto:

Když jsem se k tomu konečně dostal, rád bych vám teď něco doporučil. Na předchozím formuláři je v okénku "další příkaz za [ms]". Zde se nastaví, za kolik milisekund se může provést další příkaz. Je to vhodné například právě u pohybu myši a nebo u nastavování různých přehrávačů, ať nepřetáčí písničky místo o jednu, tak o dvě.

V předposlední záložce můžeme simulovat klávesnici. Stisky různých tlačítek, včetně kombinací s Ctrlem, Shiftem a Altem. A používání speciálních kláves, jako jsou kursorové šipky, Enter a podobně.

A na závěr si povíme o tom, jak celou práci ukončit a užívat si pohodlí dálkového ovladače. Vše se již bude odehrávat v nastavení. Prvně si nastavíme, že chceme po startu programu automaticky načíst nějaký soubor. A poté si zvolíme, aby se Grider spouštěl po startu PC sám od sebe. Přece nebudete při každém zapnutí PC spouštět Grider ručně a ještě v něm otevírat příslušný soubor. Mohlo by to vypadat podobně, jak vidíte na závěrečném obrázku.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/1970010184-irda-cili-pc-na-do-dokonceni/ ].