× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Jak ušetřit trochu energie v baterii u notebooku?

[ http://programujte.com/profil/20356-michal-vinduska/ ]Google [ ?rel=author ]       zatím neprovedena       22. 6. 2005       10 974×

Určitě se vám mnohokrát stalo, že jste doslova baterku "vyždímali". A stačilo by Vám ještě pár minut na dodělání práce. My si dnes ukážeme, jak ušetřit pár desítek minut...

Takže byste měli změnit správu systémového napájení. Ovládací panely->Možnosti napájení. Zde si změňte schéma napájení a nebo si ho rovnou upravte podle svých potřeb.

Rozhodně byste měli snížit jas displeje. Dále byste měli z počítače vyjmout všechny nepotřebné PC karty. A také nesmíme zapomenout na USB. Vypnete je takto: Ovládací panely->Systém->Hardware->Správce zařízení Vyberte si zde Všechny kořenové rozbočovače USB v řadičích sběrnic a pak: Vlastnosti->Řízení spotřeby-> a zaškrtnout Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie. Samozřejmě povypínejte všechna bezdrátová zařízení jako je WiFi karta, Bluetooth, nebo infračervený port.

Pokud se rozhodnete na chvíli nepracovat na notebooku a nechcete jej vypínat, tak jej aspoň uveďte do Úsporného režimu. A ješte lépe uděláte, když notebook uvedete do režimu spánku. Vysvětlení: Pokud použijete úsporný režim, tak se data ukládají v paměti RAM, ale pokud je počítač v režimu spánku, data se ukládají z RAM na HDD.

Povypínejte přebytečné programy v liště a hlavně ukončete přebytečné procesy (Ctrl + Alt + Delete).

Tak a teď byste měli dosáhnout hned několik desítek minut navíc.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005062105-jak-usetrit-trochu-energie-v-baterii-u-notebooku/ ].